Mechatronica-studenten winnen Actemium-award

Het winnende team

De automatiseringswedstrijd van Actemium, specialist op het gebied van industriële installaties, is gewonnen door Mechatronica-studenten van de Fontys Hogeschool uit Eindhoven. Op plaats twee eindigde een team van Hogeschool Utrecht. Studenten van Avans Hogeschool uit Den Bosch legde beslag op de derde plek.

Bij de Actemium Automation Award krijgen negen teams van elk vier hbo-studenten de taak om binnen een beperkte tijd een aantal automatiseringsopdrachten op te lossen. Om dat succesvol te doen is niet alleen allround automatiseringskennis, maar ook het vermogen om samen te werken een must, aldus de organisatie.

Partners van Actemium verzonnen de uitdagingen. Zo bedacht de Duitse firma SEW-Eurodrive een opdracht over machineveiligheid. Studenten mochten armpje drukken met een robotarm. Daarbij moesten ze wel analyseren welke gevaren en risico’s het model met zich meebracht en bedenken welke maatregelen nodig waren om die te minimaliseren. 

De winnende Eindhovenaren kregen als beloning een plaatsje aan de 'Wall of Fame' van Actemium. De wedstrijd werd vorige week gehouden in het kantoor van Actemium in Veghel, waarbij de vakjury bestond uit opdrachtgevers van het bedrijf.

Actemium

In Nederland richt Actemium zich met tweeëntwintig business units en zo’n achthonderdvijftig medewerkers op advies over, ontwerp, bouw en onderhoud van industriële installaties voor opdrachtgevers in onder andere de markten olie en gas, voeding, brouwerijen en dranken, feed, chemie en farmacie, energie, groothandel en distributie en manufacturing. Het bedrijf is onderdeel van het Franse Vinci Energies, dat is opgericht in 2013.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Avans Hogeschool

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-17T08:54:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.