Haagse Tymlez wordt vierde in Nokia-wedstrijd

Twaalf bedrijven presenteren IoT-technologie

internet of things

Het is de Haagse blockchain-specialist Tymlez net niet gelukt om in de prijzen te vallen tijdens de Nokia Open Innovation Challenge. Het bedrijf, dat zich richt op bedrijfsoplossingen gebaseerd op blockchain-technologie, verloor van de Amerikaanse start-ups Cujo en Mobagel en het Britse iSone Health en eindigde als vierde.

Uit vierhonderd inzendingen werden twaalf bedrijven uitgenodigd om bij de vestiging van het Finse bedrijf in Parijs een workshop te volgen, gevolgd door een pitch en een awarduitreiking. De Amerikaanse firewall-specialist Cujo ging er met de winst vandoor. Tweede werd het Britse iSone, dat borstonderzoek thuis mogelijk maakt. Het brons was voor de Amerikanen van Mobagel, dat zich richt op voorspellingen op basis van kunstmatige intelligentie. De winnaars doen mee aan het innovatieprogramma van de Finnen en delen een prijs van honderdduizend euro.

Finalisten

De overige finalisten waren naast het Nederlandse Tymlez het Duitse Baimos Technologies, dat objecten verbindt met smartphones, de Franse kunstmatige intelligentiespecialist Craft ai, het Amerikaanse Dukorp, dat een locatieanalysesysteem heeft ontwikkeld, en het Britse Flock dat drones slimmer wil maken in stedelijke omgevingen.

Het Taiwanese iXensor deed ook mee aan de wedstrijd. Dit bedrijf richt zich op zelfdiagnose voor diabetici. Het Zweedse Minut gooide een cameravrij beveiligingssysteem in de strijd en het Franse Smart Me Up deed een gooi naar de winst met zijn object-detectiesoftware. Het Zweedse Yodiwo maakte de rij met finalisten compleet met een IoT-platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-27T10:35:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.