Parkeerstart-up ontvangt groeikapitaal

Rotterdammers breiden uit naar Verenigd Koninkrijk

V.l.n.r.: Wethouder Maarten Struijvenberg, ParkBee-oprichter Jian Jiang en commercieel directeur Wouter de Bruijne

De Rotterdamse start-up Parkbee krijgt een kapitaalinjectie van 1,8 miljoen euro van de Zuid-Hollandse regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter en vier private investeerders om internationale uitbreiding naar onder meer Groot-Brittannië te versnellen. De technologie van het bedrijf ondersteunt het toewijzen van parkeerplekken voor particulieren in garages van bedrijfsgebouwen die buiten kantoortijd leeg staan.

Parkeergarages van bedrijfsgebouwen staan buiten kantoortijd leeg. In samenwerking met parkeerapps Parkmobile en Park-line maakt de start-up deze parkeerplaatsen toegankelijk voor het publiek.

Een samenwerking met Parkmobile en Park-line ontsluit de parkeerplaatsen van ParkBee direct voor een groot aantal gebruikers. Sinds de lancering in oktober 2015 heeft de start-up een snelle groei doorgemaakt: inmiddels zijn er in Nederland 34 bedrijfsparkeergarages met in totaal 1800 parkeerplekken aangesloten. De technologie van ParkBee is volledig geïntegreerd in de parkeerapps van Parkmobile en Park-line en faciliteert de transactie op de achtergrond. De gebruiker opent de slagboom eenvoudig vanuit de parkeerapp om vervolgens op een private parkeerlocatie te parkeren.

De bekendmaking van de investering vond deze week plaats in het onlangs geopende tweede kantoor van InnovationQuarter. Hier overhandigde Maarten Struijvenberg, wethouder Werkgelegenheid en Economie in Rotterdam, symbolisch een plaquette met de namen van de investeerders aan oprichter en cto Jian Jiang en commercieel directeur Wouter de Bruijne.

Integratie van technologie

De start-up opende onlangs het eerste buitenlandse kantoor in Londen, wat het startpunt moet worden van de internationale uitbreiding. ‘De technologie van ParkBee maakt het mogelijk om gemakkelijk in andere landen te opereren’, licht medeoprichter Tom Buchmann toe. ‘Onze technologie is eenvoudig te integreren en we beschikken over een groot netwerk in de vastgoedsector dat in parkeerplaatsen voorziet.’

Het bedrijf was gevestigd in tech incubator YES!Delft, maar verhuisde recentelijk naar Amsterdam vanwege de nabijheid van partner Parkmobile. In Rotterdam vestigt ParkBee zijn r&d-afdeling, waar de technologie verder wordt doorontwikkeld. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-27T13:03:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.