Accenture maakt innovatiewinnaars bekend

Kwettr wint publieksprijs

Winnaars Accenture Innovation Awards 2016

Winnaars Accenture Innovation Awards 2016.

Accenture heeft de winnaars bekend gemaakt van de Accenture Innovation Awards 2016. In totaal elf producten en diensten gingen verdeeld over de tien thema’s en het overkoepelende thema ‘circulaire economie’ er met de awards vandoor. Ook werd een publieksprijs uitgereikt, deze was voor Kwettr, een digitale pop-up store waar men producten of diensten kan betalen door middel van tweets of likes.

De awards worden jaarlijks uitgereikt in elf innovatie- en groeithema’s in Nederland om innovatieve prestaties te erkennen. Daarnaast brengen de Innovation Awards start-ups, multinationals, universiteiten, investeerders en andere relevante partijen bij elkaar om innovatie te stimuleren, op te schalen en te versnellen.

‘Vandaag hebben de finalisten ons uitgedaagd een oordeel te geven over hun capaciteiten en potentie om ons leven te vergemakkelijken, of te verbeteren’, zegt Manon van Beek, country managing director van Accenture Nederland. ‘Om te zorgen dat de economie kan profiteren van innovatie, is opschalen cruciaal. We mogen dan wel toonaangevende innovators zijn in Nederland, wanneer het aankomt op de overstap van startup naar scale-up, lijken we achter te liggen op andere landen. Daar ligt dus nog zeker een uitdaging. Ik hoop dan ook van harte dat deze winnaars daartoe alle kansen krijgen.’

Blauwe & Groene Tulpen

Tijdens de finale reikten de vakjury’s tien Blauwe Tulpen en één Groene Tulp uit aan de meest innovatieve producten en diensten uit de Nederlandse markt. De prijzen waren verdeeld over de tien thema’s en het overkoepelende thema ‘circulaire economie’. De Blauwe en Groene Tulp staan symbool voor de Innovation Awards. De jury beoordeelde de concepten op innovatie, succes en potentie. De winnaars van de juryprijzen zijn:

Thema

Winnaar

 

Health & Wellbeing

Plasmacure

Een innovatieve elektronische pleister. 

Fair Food

SoilCares

De SoilCares Scanner is een klein en handzaam apparaat dat bodemparameters meet.

Seamless Shopping

TechSee

Door gebruik te maken van de video-app kunnen klantenservicemedewerkers virtueel ondersteuning bieden bij het oplossen van problemen.

Easy Travel & Transport

Delft Hyperloop

Reizen met een capsule door een vacuümbuis.

Perfect Cities

Nowi

Slimme sensoren die door middel van Wi-Fi van stroom worden voorzien.

Skills to Succeed

Mr. Chadd

Huiswerkbegeleiding via online leerplatform en app.  

The Internet of Me

3D ABOUT.me

App voor het online passen van schoenen op basis van een persoonlijke 3D-voetscan.

Safe & Secure Society

ReadID

Via nfc-technologie verifiëren en uitlezen van paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen.

Clean & Affordable Energy

Solaris Sunpower

Systeem voor het omzetten van zonne-energie in elektriciteit en warmte.

Smart Industry

ViVi Verte

Teeltsysteem om bladgroenten in innovatieve verpakking te telen.

Circular Economy

Ioniqa

Een cradle-to-cradle manier om gekleurde PET-flessen te hergebruiken.

Publieksprijs voor Kwettr

De publieksprijs voor het concept dat de meeste stemmen ontving via de website www.innovation-awards.nl, ging met ruim 3800 stemmen naar Kwettr. Dit is een digitale pop-up store waar men producten of diensten kan betalen door middel van tweets of likes.

De vakjury had al eerder tijdens de Accenture Innovation Summit 2016 in De Fabrique in Utrechty Cyprian Smits, chief analytics officer bij de Belastingdienst, uitgeroepen tot Innovator of the Year 2016. De jury roemde de sterke visie en hoge graad van kennis van Smits. Hij weet op een gegronde en krachtige manier data te ontkoppelen uit een complex ict-netwerk, analyses uit te voeren en te vertalen naar concrete inzichten die de organisatie helpen haar doelen te realiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-28T19:56:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.