Info Support opent innovatielab op Science Park

ontwikkeling

Info Support uit Veenendaal opent een Innovation Lab in de Startup Village op het Science Park in Amsterdam. In dit lab wil de ict-dienstverlener een brug slaan tussen de zakelijke wereld, startups en de wetenschap. Innovation Lab gaat 17 maart 2017 van start.

Innovation Lab komt voort uit een samenwerking tussen Info Support en Startup Village in Amsterdam, een zogeheten community-werkomgeving op het Amsterdam Science Park voor hightech en wetenschappelijk gedreven startups. Het doel van Startup Village is jonge ondernemers met innovatieve ideeën te begeleiden bij het opstarten van hun eigen bedrijf.

Info Support wil nu met het Innovation Lab een verbinding leggen tussen Startup Village en grote bedrijven in Nederland. Die bedrijven zijn namelijk op zoek naar startups en studenten die hen helpen sneller innovaties op de markt te zetten, aldus het it-bedrijf. 

In het lab kunnen ontwikkelteams van grotere bedrijven samen met studenten en specialisten van Info Support werken aan innovaties. Tijdens sessies van maximaal drie weken ontwikkelen ze werkbare prototypes op het gebied van bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie, machine learning en big data, die vervolgens zijn te testen bij doelgroepen.

Broedplaats

Het doel van het Innovation Lab is niet alleen het stimuleren van innovatie bij grotere bedrijven, aldus Mirjam Lemaire, unitmanager Financial Services Industry bij Info Support. 'Amsterdam Science Park is een broedplaats voor talent, met ruim zesduizend studenten aan de bèta-faculteiten aan de Universiteit van Amsterdam. Wij geloven dat innovatie ontstaat door open samenwerking tussen studenten, professionals en ondernemers; door met elkaar te praten en ideeën en kennis uit te wisselen. Daarom gaan we diverse meet-ups en kennissessies met studenten en startups organiseren. Ook bieden we naast het Innovation Lab begeleiding aan afstudeerders van it-opleidingen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-16T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.