Computable Journaal: 'Konnichiwa Society 5.0'

CeBIT 2017-update!

Dansende robots op de stand van Epson tijdens CeBit 2017. Foto: Rik Sanders

Bekijk het eerste Computable-videoverslag van de ict-vakbeurs CeBIT 2017 in Hannover. Met Japan als partnerland. Belangrijkste boodschap: Konnichiwa (hallo) Society 5.0!

Dat Japan partnerland is van de ict-vakbeurs CeBIT in Hannover is niet onopgemerkt gebleven. Met de grootste afvaardiging van standhouders tot nu toe en veel Japanners op het beurscomplex, liet het ict-topland uit Azië zich gelden.

Veel Japanse ict-bedrijven hebben hun mond vol van het begin van een nieuwe fase: het ontstaan van de Society 5.0. Dat is een samenleving waarin ict niet alleen een rol speelt als productiviteitssector maar vooral bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zoals duurzaamheid en vergrijzing. Daarvoor worden nieuwe toepassingen bedacht met behulp van innovatietechnologie zoals kunstmatige intelligentie en robotisering.

In dit Computable Journaal staat centraal wat de Japanse afvaardiging bedoelt met het thema: 'Create a new world with Japan - Society 5.0, another perspective.' 

Computable Journaal: CeBIT 2017, Japan, Society 5.0

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-23T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.