Managed hosting door True

Microsoft kondigt beheerdienst IoT Central aan

 

Microsoft

Microsoft introduceert Microsoft IoT Central, een beheerdienst voor Internet of Things-toepassingen (IoT) die als webdienst wordt geleverd. Organisaties moeten zonder tussenkomst van ontwikkelaars hun IoT-apparaten kunnen implementeren, beheren en configureren. De oplossing wordt door Microsoft geleverd volgens een SaaS-model (Software as a Service). Microsoft IoT Central bestaat uit een reeks toepassingen die wordt geleverd als aanvulling op de bestaande Azure IoT Suite.

Door de inzet van de IoT-dienst moeten organisaties meer waarde kunnen halen uit hun aan internet gekoppelde apparaten, zonder dat er druk op de ict-beheerorganisatie komt te liggen. Volgens Microsoft ontstaan met IoT Central nieuwe mogelijkheden voor data-analyse en zijn bedrijfsprocessen voor bijvoorbeeld onderhoud in het veld aan te passen. Ook wijst het erop dat apparatuur, verbindingen en data via het centrale beheerplatform voor IoT beveiligd worden. 

Microsoft: 'IoT is in een hoog tempo een belangrijk en onderscheidend aspect geworden van het bedrijfsleven. Het is ook wel te zien als de volgende katalysator van digitale transformatie. Echter kan het bijzonder lastig zijn om IoT te implementeren. Veel organisaties beschikken namelijk niet over de vaardigheden of de middelen die hiervoor nodig zijn.'

Microsoft Nederland kon desgevraagd nog niet aangeven wanneer de IoT-beheerdienst in Nederland beschikbaar is.

Naast IoT Central introduceert Microsoft een reeks toepassingen en programma's die het IoT-portfolio moeten aanvullen. Het gaat onder meer om :

Azure Time Series Insights, een volledig beheerde clouddienst voor het opslaan, opvragen en visualiseren van IoT-tijdreeksen. Microsoft heeft een eerste preview beschikbaar gesteld.

Connected Factory is een nieuwe, vooraf geconfigureerde oplossing voor Azure IoT Suite die het startpunt moet vormen voor het verbinden van klassieke OPC-apparaten met de Microsoft-cloud. OPC is een interface van Microsoft waarmee applicaties toegang hebben tot data van apparatuur voor procescontroles. Ook moet het inzichten bieden om de efficiëntie op operationeel niveau te verbeteren.

De Device Provisioning Feature van Azure's IoT Hub moet het registratieproces voor apparaten in een IoT-Hub beveiligen en de schaalbaarheid van die registraties verbeteren.

Azure Stream Analytics moet organisaties helpen om gebruik te maken van constante datastromen en analyse van die gegevens, ook in situaties waar de verbinding met internet beperkt of inconsistent is.

Samenwerking met hardware-partners

Microsoft kondigt verder een samenwerking aan met hardwarepartners van IoT. Dat programma heet 'IoT security hardware providers'. Het gaat samenwerken met Micron en STMicro. De samenwerking is gericht op RIoT, een klein besturingssysteem voor netwerksystemen met een beperkt geheugen. RIoT richt zich op draadloze IoT-apparaten die weinig stroom verbruiken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6006944). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×