Nederland toont haar smart city-aanpak in New York

Smart Cities NYC '17-event vindt plaats van 3 t/m 6 mei

smart city

Ongeveer veertig Nederlandse bedrijven, onderzoekers en beleidsmakers geven tijdens evenement Smart Cities NYC '17 een overzicht van slimme ict-toepassingen in Nederlandse steden. Tijdens het evenement, dat van 3 tot en met 6 mei plaatsvindt, is een Nederlands paviljoen ingericht waar de delegatie de oplossingen rondom thema’s als slimme mobiliteit, energietransitie en veiligheid in de openbare ruimte toont.

De aanwezigheid van de Nederlandse afvaardiging op de conferentie in New York is een internationaal vervolg op de in januari 2017 gepresenteerde NL Smart City Strategie. Daarin staat hoe de Nederlandse overheid kan bijdragen om steden met behulp van nieuwe technologieën klaar te stomen voor de toekomst. 

'Behalve het aanpakken van maatschappelijke problemen, zijn de Nederlandse innovaties in potentie belangrijke exportproducten voor ons land', melden de betrokken partijen.

Tijdens Smart Cities NYC ’17 is een Nederlands paviljoen ingericht om potentiële klanten en partners te verwelkomen. 'Nederland zal zich profileren als bakermat van slimme mobiliteits-, energie- en veiligheidsoplossingen. Daarnaast krijgen Nederlandse startups de kans om hun technologische concepten aan geïnteresseerden te presenteren', licht de Nederlandse delegatie toe. 

Brainport

'Nederland staat internationaal bekend om haar sterke ecosystemen van leveranciers, kennisinstituten en dienstverleners. Zo is er in Brainport Eindhoven een bloeiende kennis- en maakindustrie waar concurrenten kennis en kunde met elkaar delen. Dit vormt de basis voor een versnelde technologische vooruitgang, ook voor de ontwikkeling van slimme steden. Dit biedt Nederlandse bedrijven enorme kansen voor de Amerikaanse markt', stelt de organisatie achter de delegatie in een toelichting. 

Die delegatie staat onder leiding van de Velhovense burgemeester Jack Mikkers. Hij is bestuurslid van Stichting Brainport Eindhoven en kartrekker van de NL Smart City Strategie. Mikkers, behalve nauw verbonden aan de Brainportregio ook burgemeester van de vestigingsplaats van onder meer chipmachinebouwer ASML, hecht er belang aan dat Nederlandse steden die inzetten op smart city-concepten gezamenlijk optrekken.

 

Deelnemers

Deelnemers zijn onder andere afgevaardigden van de gemeente Amsterdam, het ministerie van Economische Zaken, Brainport Eindhoven, Automotive Campus Helmond, Deloitte, AppSpots en EV-Box.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-03T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.