Managed hosting door True

Intel stuurt 100 zelfrijdende auto's de weg op

 

Innovatie

Chipgigant Intel wil voor het einde van 2017 een reeks tests hebben uitgevoerd met zelfrijdende auto's. Het gaat om een vloot van 100 wagens die in de VS, Europa en Israel de openbare weg op gaan. Die zelfrijdende auto's heeft Intel in eigen beheer ontwikkeld.

Het gaat om auto's die voldoen aan de zogenoemde 'level 4 SEA' standaard. Dat betekent dat de wagen volledig autonoom kan rijden. Intel wil de wagens testen in verschillende situaties en landen met verschillende wet- en regelgeving. Zo moet een goed beeld ontstaan van de uitdagingen die komen kijken bij het aanbieden van wereldwijde oplossingen voor autonoom rijden.

Intel werkt aan een 'car-to-cloud'-systeem waarbij via een 5G-internetverbinding datacommunicatie plaatsvindt met de auto's. De data die bij de tests wordt verzameld wordt gebruikt voor het doorontwikkelen van zelfrijdende auto's.

De aankondiging volgt een dag nadat Intel bekendmaakte dat de overname van de Israelische specialist in toepassingen voor autonoom rijden, Mobileye, is afgerond. Dat bedrijf levert computerplatformen, hd-kaarten en oplossingen voor de analyse van sensoren voor zelfrijdend vervoer. Intel telt 15,3 miljard euro voor fat bedrijf neer.

Mobileye

Volgens Intel is door de overname van Mobileye de mogelijkheid om verschillende typen en merken zelfrijdende auto's te testen in een stroomversnelling geraakt.

Door tests in de praktijk moeten nieuwe concepten ontstaan en bestaande ideeën worden aangepast om te kunnen voldoen aan wet- en regelgeving. Intel zet zowel in op zelfrijdende auto's als oplossingen die een menselijke bestuurder ondersteunen.

Mobileye levert al oplossingen rondom autonoom rijden aan 13 automerken. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6178352). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×