Albelli koopt Resnap om ki-tools fotoherkenning

Resnap Macbook Pro-editor

Fotoboeksoftwareleverancier Resnap is overgenomen door online-fotoboekenmaker Albelli uit Amsterdam. Resnap heeft op basis van kunstmatige intelligentie (ki) een subjectieve herkennings- en selectietechnologie voor foto’s ontwikkeld. Consumenten kunnen hierdoor geautomatiseerd en snel vanuit een wirwar van online-foto's fotoboeken maken. Resnap blijft onder eigen naam actief vanuit het kantoor in Nijmegen.

Resnap nam zelf afgelopen mei de Utrechtse startup Bundle over, een leverancier van een app waarmee niet alleen foto's mobiel snel zijn te delen, maar ook fysieke fotoboekjes te bestellen zijn. Tot een van de aandeelhouders van Bundle behoorde Hans Veldhuizen, de oprichter van online-fotoboekenproducent Albelli.

Albelli, waar zo'n driehonderd man werken, verwacht met de artificiële intelligentie-software en de mobiele tools van Resnap zijn positie in Europa te verstreken. Ook heeft het bedrijf ambities om wereldwijd te groeien. Om die plannen te ondersteunen is investeerder Gilde afgelopen juli ingestapt door het bedrijf over te nemen. Albelli is ook bekend onder de holdingnaam Albumprinter.

Albelli werd in oktober 2011 overgenomen door online-drukkerij Vistaprint uit Venlo, later omgedoopt tot Cimpress. Dat bedrijf, waaronder ook Drukwerkdeal valt, wil de opbrengst van de verkoop van Albelli gebruiken om te investeren in andere activiteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-12T09:37:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.