Managed hosting door True

Samsung zet volop in op zelfrijdende auto

 

Zelfrijdende auto

De Zuid-Koreaanse technologiereus Samsung gaat een investeringsfonds oprichten dat technologie voor zelfrijdende auto’s moet helpen ontwikkelen. Het fonds wordt gespijsd met driehonderd miljoen dollar. Dat heeft het bedrijf aangekondigd op de IAA-autobeurs in Frankfurt.

Het fonds is nog maar net opgericht maar een eerste investering staat al op de planning. Het Oostenrijkse TTTech dat software voor autonome wagens ontwikkelt, krijgt van Samsung een kapitaalsinjectie van negentig miljoen dollar.

Samsung zegt dat het al een tijdje aan het overwegen is om deze markt te betreden. De Zuid-Koreanen namen vorig jaar al voor acht miljard dollar Harman International over, een toeleverancier van de auto-industrie die vooral bekend is als de holding boven audiomerken als JBL, AKG en Harman/Kardon. Het is de bedoeling dat Harman de divisie binnen Samsung wordt die zich met autonome auto’s gaat bezighouden.

Het geld dat Samsung heeft klaarstaan, zal voor een groot aantal toepassingen gebruikt worden. Volgens een persbericht zal het onder andere dienen voor slimme sensoren, machine vision, kunstmatige intelligentie en veiligheid en privacy. Samsung lijkt voor zichzelf in eerste instantie vooral als een rol als toeleverancier te zien. Voorlopig wordt er niet gerept over plannen om ook zelf een volledige wagen te gaan ontwikkelen.

In de technologiewereld zijn wel meer grote namen bezig met zelfrijdende wagens. Onder meer Google, Apple, Uber en het Chinese Alibaba houden zich er mee bezig. Ook Samsung zelf deed eerder al investeringen in startups die zich op deze sector richten. Bedrijfjes als Almotive en Renovo (geautomatiseerd rijden), Quanergy, TetraVue en Oculii (sensoren) en Autotalks en Valens (connectiviteit) kregen eerder al geld toegestopt van de Zuid-Koreanen
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6200453). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.