Managed hosting door True

NPM Capital neemt 3D-printbedrijf Ultimaker over

 

Ultimaker, producent van 3D-printers uit Geldermalsen, heeft een akkoord bereikt met investeringsmaatschappij NPM Capital. Die voorziet Ultimaker van groeikapitaal voor de versnelling van de productontwikkeling en investeringen in verkoopkanalen, marketing en r&d. Een bedrag is niet bekendgemaakt; wel wordt NPM Capital meerderheidsaandeelhouder.

Ultimaker is in 2011 opgericht en fabriceert desktop 3D-printers voor de zakelijke markt. Met kantoren in Nederland en de Verenigde Staten (New York, Boston) heeft het bedrijf een wereldwijd distributienetwerk opgezet. Ultimaker is met name actief in de sectoren product design, engineering, onderzoek, maakindustrie en onderwijs. Er werken ruim driehonderd man bij het bedrijf.

De nieuwe eigenaar NPM Capital maakt deel van de familiemultinational SHV. De drie oprichters van Ultimaker, Martijn Elserman, Erik de Bruijn en Siert Wijnia blijven aandeelhouders.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6232062). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.