NPM Capital neemt 3D-printbedrijf Ultimaker over

Ultimaker, producent van 3D-printers uit Geldermalsen, heeft een akkoord bereikt met investeringsmaatschappij NPM Capital. Die voorziet Ultimaker van groeikapitaal voor de versnelling van de productontwikkeling en investeringen in verkoopkanalen, marketing en r&d. Een bedrag is niet bekendgemaakt; wel wordt NPM Capital meerderheidsaandeelhouder.

Ultimaker is in 2011 opgericht en fabriceert desktop 3D-printers voor de zakelijke markt. Met kantoren in Nederland en de Verenigde Staten (New York, Boston) heeft het bedrijf een wereldwijd distributienetwerk opgezet. Ultimaker is met name actief in de sectoren product design, engineering, onderzoek, maakindustrie en onderwijs. Er werken ruim driehonderd man bij het bedrijf.

De nieuwe eigenaar NPM Capital maakt deel van de familiemultinational SHV. De drie oprichters van Ultimaker, Martijn Elserman, Erik de Bruijn en Siert Wijnia blijven aandeelhouders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-25T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.