SVB verkent blockchain bij e-identificatie

Hackathon-team Todo:win wint 2500 euro

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) zoekt een digitaal alternatief voor het levensbewijs, dat nu nog via de post verstuurd wordt. Tijdens een hacktaton, dat het in samenwerking met uitkeringsinstantie UWV organiseerde, ontwikkelde het winnende team Todo:win een oplossing op basis van blockchain en gezichts- en spraakherkenning. Zij krijgen de kans om dit binnen de SVB te testen.

De SVB en UWV organiseerden voor de tweede keer een gezamenlijke hackathon. Veertig deelnemers, verspreid over acht teams, werden uitgedaagd om een oplossing te ontwikkelen voor vijf actuele klantvraagstukken van de organisaties.

Die opdrachten waren toegespitst op het vergroten van digitale vaardigheden bij niet-digivaardige burgers, de kenbaarheid van SVB-medewerker als ambassadeur, het innoveren van het MijnUWV-portaal en om het gebruiksgemak van het UWV-werkgeversportaal te verhogen.

Digitaal levensbewijs

Todo:win wint SVB en UWV hackaton 2017

Team Todo:win wint SVB en UWV hackaton 2017

Tot slot zoeken de overheidsinstellingen voor een digitaal alternatief voor levensbewijs om aan te tonen dat zij nog in leven zijn. Iets wat voorheen voor mensen in het buitenland nog via de post verstuurd moest worden.

Over die laatste opdracht heeft het team Todo:win in het weekend van 28 en 29 oktober zich gebogen. Zij komen met een oplossing om aan te tonen dat mensen nog in leven zijn. De oplossing maakt gebruik van blockchain, gezichts- en spraakherkenning. Hiermee winnen zij een geldbedrag van 2500 euro. Daarnaast mogen zij de oplossing testen binnen de context van de SVB.

Dertig uur

De hackton vond plaats in de Strijp-S in Eindhoven. Dat oude Philips-bedrijfsterrein is omgebouwd tot een seats2meet-locatie voor flexwerkers. In dertig uur tijd werden de oplossingen voor de digitale dienstverlening van beide organisaties ontwikkeld.

Dit was de tweede hackaton-editie van SVB en UWV. Vorig jaar ontwikkelde het winnende team een chatbot voor de Facebook-pagina van het UWV, waarbij klanten digitaal een vraag kunnen stellen die vervolgens automatisch wordt beantwoord.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als je de recente ICT-geschiedenis van zowel SVB als UWV er eens even bij pakt (handig die linkjes van Computable) dan zou het beiden sieren om eerst eens hun bestaande problemen aan te pakken en op te lossen (PGB Debacle bij SVB, crashende PC's bij UWV, de lijst is zo zichtbaar) in plaats van nog meer leuke nieuwe dingen te ontwikkelen.

Als je de recente ICT geschiedenis van zowel SVB als UWV er eens even bij pakt (handig die linkjes van Computable) dan zou het beiden sieren om eerst eens hun bestaande problemen aan te pakken en op te lossen (PGB Debacle bij SVB, Crashednde PC's bij UWV, de lijst is zo zichtbaar) in plaats van nog meer leuke nieuwe dingen te ontwikkelen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij UWV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-31T09:25:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.