Factoringbedrijf komt met gezichtsherkenning-app

Microsoft-technologie wordt ingezet voor identiteitscontrole

Biometrie

Voldaan, aanbieder van factoring, ofwel het kopen van onbetaalde facturen binnen de betaaltermijn, introduceert een app waarmee aanvragen van zowel huidige als nieuwe klanten binnen 24 uur geaccepteerd kunnen worden. Geavanceerde gezichtsherkenning op basis van de foto van het identiteitsbewijs en een korte ‘selfie’-video, maakt de tot nu toe voor nieuwe klanten noodzakelijke identiteitscontrole in persoon op kantoor overbodig.

Voor de gezichtsherkenning maakt Voldaan gebruik van Microsoft-cloudtechnologie, de zogenaamde Face-api. De technologie is door Voldaan zelf getest. Het bedrijf heeft de acceptatiecriteria naar eigen zeggen vervolgens nog iets zwaarder afgesteld dan de standaardinstellingen van Microsoft, om absoluut zeker te zijn van de betrouwbaarheid.

Tim Zoete, medeoprichter van Voldaan: ‘Klanten ervaren hiermee nog meer gemak aangezien ze vanuit de eigen bureaustoel binnen vijftien minuten alle stappen kunnen doorlopen op het moment dat het hun uitkomt. We hoeven onze relaties dus niet meer te onderbreken tijdens hun werkzaamheden voor een tijdrovende identiteitsverificatie, maar we geven hen het aanvraagproces volledig in eigen hand. De eerste ervaringen met deze manier van identiteitscontrole zijn positief.’

Voldaan is een Brabants fintech-bedrijf, opgericht in 2014, dat factoring biedt aan Nederlandse zzp’ers en mkb-bedrijven met een jaaromzet van minder dan vijf miljoen. Voldaan kan facturen overnemen, gericht aan bedrijven in de Benelux en Duitsland. Daarnaast regelt Voldaan ook de betaling door de debiteuren. 

Wat is factoring?

Voor een mkb'er of zzp’er is het niet altijd eenvoudig om openstaande facturen zo snel mogelijk betaald te krijgen, zodat de liquiditeit op peil blijft. Het kan soms erg lang duren voordat debiteuren betalen en het is voor hen lang niet altijd mogelijk om bij een bank aan te kloppen als er dringend geld nodig is. Voldaan koopt facturen en betaalt die - mits de aanvraag voor 14.00 uur is ingediend - nog op de (werk)dag van aanvraag. De ondernemer ontvangt niet alleen direct geld, maar heeft geen enkele zorg meer over de betaling. De betaling door debiteuren neemt Voldaan over. Een contract met Voldaan is dagelijks opzegbaar en het bedrijf verlangt van de klant geen jaarcijfers en geen enkele persoonlijke borgstelling of andere garantie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-10T09:44:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.