DecenterX is blockchainpartner IBM

Blockchain

Het in Amsterdams gevestigde blockchainbedrijf DecenterX is officieel een van de eerste blockchainpartners van IBM in Nederland. DecenterX heeft zich gespecialiseerd in het bouwen en implementeren van zogenaamde public en permissioned blockchains. Doel van de samenwerking is kennis delen. Daarnaast faciliteert IBM de technische ondersteuning.

DecenterX is in 2013 opgericht en focuste in eerste instantie op decentrale systemen en open source oplossingen. De laatste jaren richt de onderneming zich meer en meer op het optimaliseren van processen via blockchain. 

Marcel Langevoort houdt zich vanaf 2013 als principal technology architect bij DecenterX bezig met beproefde decentrale oplossingen. ‘Inmiddels beginnen steeds meer organisaties bekend te worden met de mogelijkheden van blockchaintechnologie. En blockchaintechnologie begint volwassen te worden. We werken aan concrete use cases die ook daadwerkelijk in de praktijk toegepast kunnen worden. Het is belangrijk dit te doen met een solide businesspartner die de technologie niet alleen begrijpt maar ook kan faciliteren. IBM heeft hierin een bewezen trackrecord en is wereldwijd betrokken bij een groot aantal blockchainprojecten. We denken dat we met dit partnership kennis kunnen delen en onze klanten expliciet kunnen helpen met het inzetten van de blockchain.’

IBM en blockchain

IBM richt zich meer en meer op blockchain. Afgelopen voorjaar stelde topvrouw Ginni Rometty dat de IBM-cloud aan deze basis staat van deze technologie. Ze stelde destijds: ‘Blockchain is wat mij betreft het nieuwe internet. Het wereldwijde web maakt verspreiding van informatie mogelijk, zoals blockchain veilige transacties mogelijk zal maken.’ In augustus 2017 werd daarnaast bekend dat IBM samen met een groep bedrijven uit de levensmiddelensector onderzoekt wat de mogelijkheden van blockchain zijn in de voedseldistributieketen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-08T11:14:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.