Managed hosting door True

Atos haalt European Space Agency binnen

 

Satelliet aarde observatie

Atos is door het European Space Agency (ESA) geselecteerd voor het ontwikkelen en beheren van data & information access services (Dias). Het Dias-systeem gaat realtime geodata van Copernicus - 's werelds grootste aardobservatieprogramma - combineren met gegevens uit verschillende bronnen.

Met de informatie die Dias ontsluit, komt een grote hoeveelheid aan gegevens vrij waarmee wetenschappers bijvoorbeeld de gevolgen van klimaatverandering beter kunnen analyseren en overheden stedelijke ontwikkeling efficiënt kunnen beheren. Het stelt ook de olie- en gasindustrie in staat om risico’s te evalueren en beheersen en kunnen landbouwers hun gewassen en oogst beter managen. Ook bedrijven uit de maakindustrie, verzekeraars, nutsbedrijven, stedenbouwkundige diensten en hulpdiensten kunnen er hun voordeel mee doen. Atos gaat het platform voorzien van analytische en cognitieve tools om ruwe satellietdata te vertalen in waardevolle inzichten voor dit soort industrieën.

Concreet geeft Atos leiding aan een consortium, dat bestaat uit DLR, e-Geos, EOX, GAF, Sinergise, Spacemetric, Thales Alenia Space en T-Systems. De it-dienstverlener is verantwoordelijk voor de integratie, levering en het operationele beheer van het cloud-platform dat specifieke databronnen  integreert. Zo kunnen derde partijen - de industrie, nationale ruimteagentschappen, mkb/kmo’s en startups - innovatieve diensten ontwikkelen die zijn gebaseerd op satellietdata.

Het platform komt wereldwijd beschikbaar in juni.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6300407). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×