Managed hosting door True

Softbank kiest Cognizant voor keuring Pepper en Nao

Robot Nao ( Alexander Tolstykh/Shutterstock.com)

Softbank Robotics Europe, maker van de humanoide robots Pepper en Nao, heeft een overeenkomst gesloten met Cognizant. Dat adviesbureau gaat kwaliteitscontroles uitvoeren op die robots en de gebruikte toepassingen voor kunstmatige intelligentie (ki). Het gaat onder meer om een gestandaardiseerd testprotocol voor het besturingssysteem, het testen van spraakherkenning, controle van de bewegingssensoren en kwaliteitsborgen die botsingen moeten voorkomen.

Cognizant levert ook testdiensten voor de ontwikkeltoolkit, het content-managementsysteem en de testtoepassingen die door partners zijn ontwikkeld. Die worden getoetst aan de regels en beleid voor toeleveranciers van Softbank Robotics Europe, de producent van Pepper en Nao.

Door de kwaliteitscontrole uit te besteden aan een externe partij, hoopt de robotbouwer de productie en doorontwikkeling van robots te versnellen. Cognizant licht in een gezamenlijk persbericht toe: 'Door onze testcapaciteiten is Softbank Robotics Europe in staat om sneller apps te ontwikkelen, waardoor de robots Pepper en Nao intuïtiever, persoonlijker en flexibeler worden.'

Momenteel worden Nao en Pepper vooral gebruikt in winkels en op openbare plekken. Bijvoorbeeld bij gemeenten en op beurzen om bezoekers te verwelkomen, te informeren en te vermaken. Ook worden de robots gebruikt op scholen voor het aanbieden van lessen voor specifieke doelgroepen. Volgens Softbank zijn Nao en Pepper in meer dan zeventig landen actief in onder meer de retail, gezondheidszorg, het toerisme en het onderwijs.

Wet- en regelgeving

Door de kwaliteitscontrole op het functioneren van de robots onder te brengen bij een externe partij sorteert de robotbouwer voor op aanstaande wet- en regelgeving rondom robotisering. Op dit moment staat dat nog in de kinderschoenen, maar in de toekomst, waarin robots steeds meer worden ingezet, zullen bedrijven steeds vaker eisen dat robots gecertificeerd zijn en voldoen aan kwaliteitsnormen.

Softbank Robotics Europe, dat een meerderheidsbelang heeft in de Franse robotmaker Aldebaran, heeft zijn hoofdkantoor in Parijs gevestigd. Softbank Robotics Europe is een dochteronderneming van Softbank Robotics Group uit Japan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-27T13:25:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.