Managed hosting door True

Nieuw lab Amsterdam Science Park bereikt hoogste punt

CWI-startup MonetDB Solutions, CWI Inc, ARCNL, Sunset en Brookz worden huurders

Matrix VII op Amterdam Science Park

Bij de bouw van laboratorium- en kantoorgebouw Matrix VII op Amsterdam Science Park is woensdag 21 maart 2018, het hoogste punt bereikt. Huurders worden onder meer MonetDB Solutions (startup vanuit CWI), CWI Inc. (incubator van het CWI) en het Advanced Research Center for Nanolithography (ARCNL). Deze laatste partij is een wetenschappelijke publiek-private samenwerking van NWO, UvA, VU en Asml.

Het gebouw opent in september 2018 zijn deuren. Het pand is onderdeel van het Matrix Innovation Center. Dit biedt met de bestaande vijf bedrijfsverzamelgebouwen huisvesting en aanvullende diensten aan circa 105 (startende) bedrijven in de ict, nieuwe media, levenswetenschappen, duurzame chemie, high tech en andere organisaties die zich bezighouden met aan de bètawetenschappen gerelateerde activiteiten. Door de toegenomen belangstelling voor vestiging op Amsterdam Science Park zijn de bestaande Matrix-panden vrijwel geheel verhuurd en is verdere groei van faciliteiten noodzakelijk, aldus het center.

AI-hotspot

Het nieuws over Matrix VII valt samen met het bericht dat de Universiteit van Amsterdam (UvA) op hetzelfde Amsterdam Science Park een zogenaamde artificial intelligence (ai)-hotspot gaat creëren. Het gaat om een co-creatiegebouw dat is toegespitst op onderwijs, onderzoek en ondernemen op het gebied van ai. Hiermee wil de onderwijsinstelling zijn positie als centrum voor bètaonderwijs en -onderzoek in Amsterdam en Europa verstevigen. De gemeente Amsterdam draagt vier miljoen euro bij aan het initiatief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-21T10:53:00.000Z Christel Tuin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.