Royal HaskoningDHV neemt belang in HAL24K

Analyse

Het in Amersfoort gevestigde onafhankelijk bureau voor ingenieursdiensten, consultancy en projectmanagement, Royal HaskoningDHV, heeft een minderheidsbelang verworven in scale-up HAL24K. Een bedrijf met vestigingen in Amsterdam, San Francisco en Londen dat zich bezighoudt met data-intelligence.

De overeenkomst richt zich op data-analyse- en machine learning-oplossingen voor complexe infrastructuur. Daar waar Royal HaskoningDHV expert is op het gebied van de gebouwde omgeving, leveren de datascience-technieken en het Dimension-platform van HAL24K operationele en voorspellende informatiestromen. Het combineren van beide specialismen maakt het naar eigen zeggen mogelijk om datagestuurde oplossingen voor de gebouwde omgeving te realiseren.

Smart cities en smart infrastructure

De focus van de samenwerking richt zich volgens Royal HaskoningDHV op het vinden van oplossingen op het gebied van smart cities en smart infrastructure voor klanten in verkeer, waterbeheer, havens en luchthavens. Met behulp van machine learning en artificial intelligence worden processen verder geautomatiseerd en geoptimaliseerd. Dit resulteert onder meer in een afname van het aantal files, betere waterkwaliteit, minder lekverliezen en het optimaliseren van toeristenstromen.

‘De realtime data-analysemogelijkheden van HAL24K helpen ons bij het co-creëren van oplossingen, waarmee onze klanten hun bedrijfsvoering en processen optimaliseren. Dit zorgt uiteindelijk weer voor een positieve impact voor zowel de eindgebruiker als leefomgeving. Wij gaan deze digitale innovaties in onze bestaande markten toepassen, maar we kunnen nu ook nieuwe markten betreden en andere verdienmodellen introduceren’, zegt Erik Oostwegel, ceo van Royal HaskoningDHV.

Ook Jerome Mol, oprichter en ceo van HAL24K, juicht het bundelen van krachten van beide partijen toe: ‘Door bewezen domeinkennis te combineren met innovatieve, voorspellende informatievoorziening, helpen we bij de transformatie van toekomstige leefomgevingen en versterken we de samenleving.

Over Royal HaskoningDHV en Hal24K

Bij het in 1881 opgerichte Amersfoortse Royal HaskoningDHV werken wereldwijd zesduizend professionals, die zich richten op het verbinden van de digitale wereld met de fysieke wereld. Het bedrijf maakt gebruik van data en algoritmes om problemen op te lossen of te voorkomen en helpt klanten bij hun digitale transformaties.

Het in Amsterdam, San Francisco en Londen gevestigde HAL24K levert operationele en voorspellende informatie aan (smart)cities, landen en organisaties en gebruikt daarvoor geavanceerde datascience-technieken - zoals machine learning en neurale netwerken - met modelling, analyses en visualisaties via het SaaS-platform HAL24K Dimension. Dit voorziet in realtime datagedreven besluitvorming in complexe en multidimensionale omgevingen, en leidt tot optimale benutting van resources, het voorkomen van disrupties en het besparen op kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-02T11:51:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.