PA Consulting Group neemt belang in Sparkler

Deal handen schudden overname

PA Consulting Group, een wereldwijd opererend adviesbureau gericht op innovatie en transformatie met onder meer een kantoor in Utrecht, heeft het Londense Sparkler overgenomen. Laatstgenoemde is een adviesbureau op het gebied van digitaal inzicht en strategie.

De merkstrategie, klantinzicht en expertise op het gebied van bedrijfsvoering van de Londense speler, zouden volgens PA Consulting een aanvulling zijn op de bestaande innovatieve, digitale en strategische expertise van het adviesbureau. ‘Veel markten worden nu zowel binnen de sector zelf, als door nieuwkomers verstoord. Het is daarom van groot belang dat organisaties nog dichter op hun klant zitten en snel relevante producten maken’, ligt de country head voor PA in Nederland, Mark Griep, toe. ‘Digital speelt ook in de Nederlandse markt een grote rol. Sparkler versterkt PA’s propositie rondom digital & data transformation in Nederland.'


Consumentengedrag in de digitale wereld

Dat Sparkler met geavanceerde digitale merken en blue-chip bedrijven werkt, zoals Microsoft, eBay, Diageo, Electrolux, Sainsbury's, Sky en Uber, wordt door de consulting group als groot voordeel gezien. Naast uitgebreide kennis en kunde op het gebied van digitale communities, zou het Londens adviesbureau ook inzicht hebben in hoe consumenten denken en zich gedragen in de digitale wereld, waarin strategieën, technologieën en innovatie met elkaar verbonden moeten worden. Reden waarom beide partijen het samengaan dan ook als een meerwaarde ervaren.

Expertise

‘Het begrijpen van de menselijke kant van de digitale wereld is van essentieel belang voor alle bedrijven en we kunnen nu onze expertise sneller bij meer klanten en op meer markten etaleren. De bredere expertise van PA helpt ons ook om nog beter te voldoen aan de toenemende behoeften van onze klanten en biedt tegelijkertijd geweldige kansen voor onze mensen’, aldus John Robson en Magnus Willis, oprichters van Sparkler, die laten weten enthousiast te zijn de groei van het bedrijf, door de toenemende vraag naar digitaal inzicht en strategie, als onderdeel van PA te kunnen doorzetten.

Over PA Consulting Group en Sparkler

PA Consulting Group (PA) is een bedrijf met meer dan 2600 medewerkers, wereldwijd opererend vanuit kantoren in Noord-Amerika, Europa, Scandinavië, de Golfstaten en Azië/Australië. Het Nederlands kantoor is gevestigd in Utrecht.

PA heeft expertise in de sectoren: energie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, biowetenschappen, consumenten en maakindustrie, overheid, defensie en veiligheid, transport en logistiek. Het bureau maakt deel uit van de Carlyle Group.

Sparkler is opgericht in 2001 door John Robson en Magnus Willis met als doel bedrijven te adviseren in de complexe wisselwerking tussen consumenten, merken en de digitale wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen en telt meer dan zestig werknemers. In 2017 won Sparkler een Best Agency-award  van de Market Research Society.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-18T09:52:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.