Rabobank brengt blockchainapplicatie We.Trade uit

Rabobank

Rabobank is gastheer van BIC2018

Rabobank komt met de blockchain-applicatie We.Trade voor handelstransacties. Dit heeft bestuursvoorzitter Wiebe Draijer vandaag bekendgemaakt op het congres Blockchain Innovation Conference (BIC2018). Volgens Draijer is er nog geen enkele bank die zo'n blockchain-app heeft opgezet om op een vertrouwde basis snel en goed internationaal zaken te kunnen doen. Er zijn negen banken in elf Europese landen bij betrokken. Naast de Rabobank zijn dat Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Nordea, Santander, Societé Generale en UniCredit.

Wiebe Draijer vertelde in zijn presentatie dat er in de huidige handelsketens nogal wat hobbels te nemen zijn. Hij wees op fraudegevoeligheid, onnodig veel papierwerk, foutgevoeligheid, onnodig hoge kosten en een gebrek aan transparantie. Het zijn in zijn ogen de logische gevolgen van een proces waarin er op mensen vertrouwd moet worden. Draijer meent dat met blockchain-technologie een veiliger, beter en meer compliant (op de regelgeving gebaseerd) systeem gebouwd kan worden waar iedereen, ook banken, in een handelsketen van profiteert.

Het blockchainhandelsplatform We.Trade zou tijdens de BIC 2018 worden geïntroduceerd. Dat bleek te ambitieus; het idee was in november 2016 bedacht maar de oplevering duurde lander dan verwacht. Op het congres Blockchain Innovation Conference (BIC2018) was wel een werkende demo te zien; de volledige versie zal echter later deze maand worden uitgebracht. Topman Draijer wil met deze door negen banken geïnitieerde blockchainapplicatie dezelfde impact maken voor het handelsverkeer als iDeal heeft op het betalingsverkeer.

Rabobank is gastheer van het BIC-congres. Op het kantoor aan de Croeselaan in Utrecht onthulde Wiebe Draijer de primeur over de blockchain-app na de aftrap door ict-trendwatcher Vincent Everts.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-07T11:42:00.000Z Justus Hemelaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.