Eurofiber lid van Amsterdam Smart City

smart city

Glasvezelaanbieder Eurofiber sluit zich aan bij het Amsterdam Smart City-netwerk (ASC). De samenwerking wordt donderdag 21 juni 2018 tijdens de aftrap van het evenement ‘Amsterdam Smart City | The next chapter’ officieel aangekondigd. Eurofiber. dat over een eigen glasvezelnetwerk beschikt, hoopt door deze stap een belangrijke bijdrage te leveren aan smart city-ontwikkelingen in Nederland.

"Er zijn in Amsterdam en omstreken nu al vijftig bruggen en sluizen, tweehonderd bushokjes en tientallen beveiligingscamera’s in de openbare ruimte aangesloten op het netwerk van Eurofiber"

‘Ons glasvezelnetwerk in de hoofdstad is zeer fijnmazig. Daarmee bieden we niet alleen connectiviteit voor Amsterdamse ziekenhuizen, scholen, metrodiensten, energiestations en het waternet, maar leggen we ook de basis voor smart city toepassingen’, licht marketingdirecteur van Eurofiber, Hilda Koenes toe.

Volgens de glasvezelaanbieder zijn nu al vijftig bruggen en sluizen in de regio aangesloten op hun netwerk. Ook tweehonderd bushokjes en tientallen beveiligingscamera’s in de openbare ruimte zijn verbonden via glasvezel. Koenes: ‘Voor de nabije toekomst kun je denken aan intelligente verkeersinstallaties en een groot aantal andere internet of things-toepassingen.’

De samenwerking houdt in dat Eurofiber wordt opgenomen in het smart city-netwerk van de regio Amsterdam. Het gaat om een samenwerking voor de duur van één jaar, met de optie tot verlenging. Koenes: Het interessante aan de partners in het ASC-netwerk is dat er zoveel sectoren vertegenwoordigd zijn. Naast ict- en andere tech bedrijven maken bijvoorbeeld ook de gemeente en maatschappelijke organisaties en ondernemingen deel uit van het netwerk. Die laatste groepen zijn volgens de glasvezelaanbieder minstens zo belangrijk, omdat smart city's niet alleen vanuit de technologie ontstaan, maar ook in samenwerking met de bewoners van de stad.’ Eurofiber doelt bijvoorbeeld op initiatieven rondom mobiliteit, zoals zelfrijdende auto’s en intelligente verkeersinstallaties.

Amsterdam Smart City

Amsterdam Smart City is een open collectief van bewoners, bedrijven, kennisinstellingen en publieke organisaties. ASC is ervan overtuigd dat essentiële veranderingen die nodig zijn voor de maatschappelijke en economische ontwikkeling van de stad en regio, vanuit samenwerking worden gerealiseerd .

Het netwerk Amsterdam Smart City bestaat op dit moment uit ruim 5000 afgevaardigden van overheden, bedrijven en instellingen en organisaties die actief zijn in de hoofdstad.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-21T10:48:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.