Ict-sector domineert MKB innovatie top 100

Noord-Holland levert meeste innovatieve ict-bedrijven

cloud

De MKB innovatie top 100 van 2018 wordt gedomineerd door de ict-sector. In totaal staan 19 ict-bedrijven in de lijst, in 2017 waren dat er nog 14. De lijst met de meest innovatieve bedrijven uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf werd 25 juni 2018 door de Kamer van Koophandel (KvK) in het bijzijn van de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, bekendgemaakt.

Van de ict-bedrijven op de lijst zijn de meeste gevestigd in de provincie Noord-Holland (8), daarna volgt Noord-Brabant (3). Overige bedrijven op de lijst zijn te vinden in Zuid-Holland (5), Utrecht (2) en Gelderland (1).

Alle 19 ict-bedrijven in de MKB innovatie top 100

Noord- Holland
C-Job Naval Architects
Crunchr
EclecticIQ
Findest
Grow Labs
Skylab Analytics
Viacryp
White Lioness technologies

Zuid-Holland
Asperitas
Cybersprint
Liquit
Tiledmedia
twnkls augmented reality

Noord-Brabant
Expivi
Remoticom
RoomRaccoon

Utrecht
Blaud
e-office

Gelderland
MyCademy

Europees innovatieleider

Dat innovatie garant staat voor groei, blijkt wel uit onderzoek van de KvK onder bedrijven die de afgelopen jaren in de top 100 hebben gestaan. Zij namen extra personeel aan, groeiden internationaal en zagen hun winst toenemen. ‘Om onze positie vast te houden als Europees innovatieleider en de concurrentie voor te blijven hebben we innovatieve ondernemers als deze hard nodig. Van ondergoed van bamboe tot huizen van wc-papier en van 3D printen van composieten tot lantarenpalen op zonne-energie: innovatie stimuleert onze economische en maatschappelijke vooruitgang’, aldus staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer.

De nominaties zijn voortgekomen uit een totaal van 250 inzendingen en beoordeeld door een panel van innovatie-experts op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

Na de ict-sector zijn de meeste innovaties afkomstig uit de sectoren food & agro, health en industrie. Op 26 september maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra, ondernemer, columnist en presentator bij BNR nieuwsradio, de exacte notering van elk bedrijf in de MKB Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in 2018 de nummer 1 positie inneemt en zich het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-26T09:51:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.