Check je handbagage met KLM's augmented reality-app

Luchtvaartmaatschappij biedt service per direct aan

Met een smartphone controleren of je handbagage de juiste afmetingen heeft. Deze service is beschikbaar in de KLM-app voor iOS-gebruikers die een KLM-vlucht hebben geboekt.

Voor de handbagagecheck maakt KLM gebruik van augmented reality (ar) van Apple, waarbij een virtueel beeld in de realiteit wordt geplaatst en interactief is te benaderen. In dit geval geeft een transparante, virtuele KLM-koffer aan wat de toegestane afmetingen zijn voor handbagage aan boord. Hierdoor kan een passagier die een KLM-vlucht heeft geboekt thuis controleren of zijn handbagage voldoet.

KLM wil de service in de komende tijd doorontwikkelen en verbeteren, om deze mee te laten groeien met de nieuwste ar-mogelijkheden.

De handbagagecheck volgt op andere ar-initiatieven in de KLM-app, zoals de 360-gradenweergave van een Dreamliner-vliegtuig. De KLM Huisjesapp is ook live met een nieuwe ar-toepassing. Met iOS11 is het mogelijk het verhaal van Anthony Fokkers Huisje 98 via augmented reality te ervaren.

In de KLM-app bestaan al andere functionaliteiten, zoals het opvragen van vluchtinformatie, het boeken van een vlucht, online inchecken, een boarding pass downloaden of stoelen reserveren. Recent is in de app de Airport Map gelanceerd, een digitale plattegrond van 24 verschillende luchthavens.

Volgens KLM is de KLM-app inmiddels ‘miljoenen keren’ gedownload en kent de service meer dan 100.000 actieve gebruikers per dag.

Handbagagecheck ar KLM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-10T12:00:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.