Gearbox ontvangt drie ton voor digitale keurmeester

Technologie ingezet voor analyse en sortering groente en fruit

Het Westlandse bedrijf Gearbox Innovations krijgt drie ton van investeringsfonds Uniiq om zijn digitale keurmeester voor groente en fruit verder te ontwikkelen. De machine combineert visiontechnologie met kunstmatige intelligentie.

De investering werd bekendgemaakt door wethouder Karin Zwinkels van gemeente Westland tijdens de Horti Heroes Master Track ‘How to Finance Innovation’ in het World Horti Center te Naaldwijk. Het bedrijf zet de investering in om zijn product verder uit te rollen, zodat er meer productvarianten en -toepassingen komen en ze deze wereldwijd kunnen implementeren.

Kwaliteitsanalyse- en sortering

"Er wordt inzicht verkregen in teelt- en oogstdata en hierdoor kunnen gebruikers beter bijsturen ter bevordering van de kwaliteit, met uiteindelijk meer rendement als gevolg"

Het Westlandse bedrijf ontwikkelde de GearVision Inspector, een digitale keurmeester die een kwaliteitsanalyse uitvoert, en de GearVision Sorter, die groente en fruit sorteert op kwaliteitsklasse. Beide apparaten combineren visiontechnologie met kunstmatige intelligentie.

Simone Keijzer, samen met Johan Kreeft oprichter van Gearbox Innovations, over de nieuwe stappen: ‘Voor de sector is het een innovatie die het mogelijk maakt meer producten op consistente wijze te keuren volgens klantspecifieke wensen. Er wordt meer inzicht verkregen in teelt- en oogstdata en hierdoor kunnen gebruikers beter bijsturen ter bevordering van de kwaliteit, met uiteindelijk meer rendement als gevolg. Met de investering kunnen we GearVision voor meer gewassen en producten geschikt maken en verder uit rollen naar de internationale markt.’

Gearbox Innovations

Gearbox Innovations, gelegen tussen de kassen in Maasdijk, bedenkt, ontwerpt en maakt slimme producten op het gebied van vision oplossingen, zelflerende software, robotics en automation voor klanten in land- en tuinbouw, akkerbouw, veredeling en voedsel. Het bedrijf is opgericht in 2016.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-15T11:15:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.