Kersten Retail ziet gat in de markt voor boorrobot

Robot haalt boorinstructies direct uit Bouw Informatie Model (BIM)

Installateur van technische installaties voor winkelbedrijven, Kersten Retail, heeft in eigen beheer een boorrobot ontwikkeld. De robot voert rechtstreeks vanuit het Bouw Informatie Model (BIM) boortaken uit. De robot moet projecten versnellen door exact zoals op de ontwerptekening staat gaten te boren.

De robot krijgt zijn instructies direct uit BIM, een methodiek waarbij verschillende partijen via digitale ontwerptekeningen (onder meer in 3d) samenwerken.

Daarmee zijn meetfouten en extra kostenposten voor het herstellen van fouten te voorkomen. Omdat er bovendien vanuit één plan wordt gewerkt, zijn ook conflicten tussen partijen die bij de bouw betrokken zijn, te vermijden.

Verder verwacht het bedrijf uit het Gelderse Elst met de BIM-web boorrobot sneller en secuurder te kunnen werken. In een video die vorige week is verspreid, licht BIM-modelleur Arian Wassink de voordelen van de robot toe.

Boorrobot Kersten Retail

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-18T12:00:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.