Unica richt innovatiecentrum op

Centrum zoekt naar praktische toepassing van innovaties

innovatie

Om de innovatiekracht te versterken, is Unica uit Hoevelaken gestart met het Unica Innovation Center. De nieuwe divisie signaleert relevante ontwikkelingen en innovaties in de omgeving waarin Unica opereert en wil de kennis over (nieuwe) technologie verder verankeren binnen het bedrijf.

Het Unica Innovation Center is een aanvulling op (bestaande) innovaties die in ontwikkeling zijn binnen het Unica-netwerk van bedrijven. Het centrum richt zich op vernieuwingspotentieel in de markt, onder meer door de samenwerking te zoeken met externe partners en startups. Daarnaast zal het zich bezighouden met het uitvoeren van marktonderzoek en het bundelen van de beschikbare innovatiekennis in de eigen organisatie.

Met deze strategische ondersteuning verwacht Unica de voedingsbodem voor innovaties binnen de Unica-bedrijven te versterken en zo het innovatiepotentieel van de organisatie verder te verhogen.

Pijler

Topman John Quist legt uit dat innovatie voor Unica een belangrijke strategische pijler is om de toegevoegde waarde die het klanten biedt, te vergroten. ‘Ons netwerk van bedrijven heeft veel gespecialiseerde kennis die tot innovatieve oplossingen leidt. Met het Unica Innovation Center gaan we die processen verder ondersteunen met nieuwe innovatietrajecten. Daarnaast gaat het center de bedrijven ondersteunen om de gezamenlijke vernieuwingskracht te bundelen tot nieuwe tastbare oplossingen.’

Als manager van het Unica Innovation Center treedt Stefan te Veluwe (33) op, die tot dit voorjaar actief was als manager operations bij Unica Ict Solutions, een van de bedrijven uit het Unica-netwerk. Te Veluwe heeft de managed services-afdeling en innovatiestructuur van het ict-bedrijf opgezet en het bedrijf qua techniek en operatie mede ontwikkeld tot een belangrijke speler in de ict-markt. Vanuit het nieuwe centrum gaat hij zich met zijn team nu richten op de praktische toepassing van innovatieve technologie in de markt waarin Unica opereert.

Over Unica

Unica realiseert technische oplossingen voor gebouwen en beweegt zich op terreinen als veiligheid, comfort & gezondheid, ict, energie en duurzaamheid. Met een netwerk van tien bedrijven behoort Unica met veertien vestigingen en ruim 2.200 medewerkers tot een van de grotere technisch dienstverleners van Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-05T14:16:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.