Technisch Lego en virtual reality op stakingsdag

Ict-sector biedt kinderopvang tijdens landelijke onderwijsstaking

Foto: Bright Alley

Diverse ict-bedrijven organiseren activiteiten voor kinderen die niet naar school kunnen omdat de docenten staken. Met technisch lego, vr, ballenbakken en vrimilibo's (vrijdagmiddaglimonadeborrels) worden de kids vermaakt. Ze steken er stiekem ook nog iets van op.

De landelijke onderwijsstaking bezorgt veel ouders kopzorgen. Kinderen kunnen niet naar school en opvang is niet altijd mogelijk. Evenmin kan elke ouder zomaar een dagje vrij krijgen. Enkele bedrijven maken van de nood een deugd door op de zaak kinderactiviteiten te organiseren. Medewerkers kunnen gewoon aan de slag, terwijl hun kroost wordt vermaakt en uitgedaagd.

Eén van de ict-bedrijven die op de stakingsdag een kinderprogramma biedt, is Conclusion. Bij twee van zijn werkmaatschappijen, Bright Alley en Conclusion Learning Centers (CLC), zijn kinderen van medewerkers welkom. Zij kunnen er kennismaken met virtual reality en technisch Lego. Een vergaderzaal is omgetoverd tot ballenbak en er wordt geschminkt. Bovendien staat een rondleiding in het stadion van FC Utrecht gepland.

Goed werkgeverschap

Foto: Bright Alley

Als we om half tien bellen, zijn er zo'n twintig kinderen aanwezig bij Conclusion. 'In eerste instantie organiseren we de dag, zodat onze medewerkers vandaag gewoon kunnen werken, zonder bijvoorbeeld grootouders in te schakelen', vertelt Jasper Leunk. Hij is hoofd Strategie en Sales bij Bright Alley en initiatiefnemer van deze dag.

'Ik zie het als goed werkgeverschap. Wij zijn erg van leren en ontwikkelen en op zo'n dag als vandaag slaan we twee vliegen in een klap. We maken er voor de kinderen een leuke dag van en proberen ze iets bij te brengen. Zo krijgen de oudere kinderen een workshop technisch Lego. Daarbij leren ze onder meer over aandrijving en de overdracht door tandwielen. Maar ook de bak met achtduizend ballen is populair.'

Limonadeborrel

"Jong geleerd is natuurlijk oud gedaan"

Ook ict-dienstverlener OGD in Delft vangt vandaag kinderen van medewerkers op. De opvang wordt geregeld door eigen medewerkers. Zij zorgen voor een dagprogramma, waarbij de oudere kinderen bijvoorbeeld een doolhof en een racebaan bouwen met een kindvriendelijke programmeertaal. 'De staking biedt ons een mooie kans om kinderen al vroeg kennis te laten maken met ict. Jong geleerd is natuurlijk oud gedaan', aldus het bedrijf. De dag wordt afgesloten met een vrimilibo, een vrijdagmiddaglimonadeborrel.

Bright Alley levert maatwerkoplossingen waarmee organisaties hun medewerkers kunnen laten leren en ontwikkelen. Leunk: 'Het zijn vaak apps of games die we daarvoor gebruiken. Hoe dichter de toepassing aansluit bij de medewerker, hoe effectiever hij is.' Zusterbedrijf CLC bouwt portals waarop grote organisaties hun medewerkers trainingen en lesmateriaal van uiteenlopende opleiders aanbieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-15T11:14:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.