Dept pleegt eerste overname in VS: Rocket Insights

Investering dollar groei

Het internetontwerpnetwerk Dept heeft zijn eerste Amerikaanse overname gedaan: Rocket Insights. Dit bedrijf met kantoren in Boston en New York ontwikkelt webproducten en apps, onder andere voor Fox. Bij Rocket Insights werken zo'n honderd man. Met deze acquisitie versnelt Dept zijn ambitie om ook buiten Europa een toonaangevende speler in de webwereld te worden.

'Tot we Dept leerden kennen, waren we vastberaden onafhankelijk te blijven', zegt  Jesse Streb, partner bij Rocket Insights in een persbericht. 'Dept heeft echter uitgebreide expertise in huis als het gaat om data, creativiteit en technologie en groeit snel in Europa. Het toevoegen van onze product-expertise aan Dept’s one-stop-shop-strategie levert meerwaarde op voor onze klanten.'   

Sinds de lancering in 2016 is Dept wereldwijd gegroeid en werkt met merken als Tesla, Samsung, Philips en Netflix. Momenteel bestaat het team van Dept uit ruim 1200 mensen die werkzaam zijn vanuit elf landen in Europa en Amerika, met een omzet van circa 125 miljoen euro.

Het internationale netwerk Dept is opgezet door TamTam. Het Amsterdamse internetagentschap hangt hier zijn overnames onder, zoals Building Blocks, Expand Online, Supersteil, A Friend of Mine, Second Degree, Webfactory en Superreal. Het bedrijf krijgt hierbij steun van investeerder Waterland die eind 2015 instapte.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-21T15:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.