Pink Roccade, Veenman en Filelinx maken zorgbeeld-app

Ook zorginstelling ’s Heeren Loo bij ontwikkeling applicatie Flitzz betrokken

Mobiele zorg m-health

Samen met zorgorganisatie ’s Heeren Loo hebben Pink Roccade Care, documentmanagement-leverancier Veenman en softwareontwikkelaar FileLinx gewerkt aan een beeld-app specifiek voor de zorg. De beveiligde oplossing krijgt de naam Flitzz. Deze applicatie stelt zorgprofessionals in staat foto’s en video’s van cliënten veilig op te nemen en aan hun elektronisch cliëntendossier (ecd) toe te voegen.

De Flitzz-applicatie is in een joint partnership ontwikkeld. De software voor het mobiele device is ontwikkeld door Filelinx, een Nederlands softwarebedrijf uit Zoetermeer gespecialiseerd in informatiemanagement. De borging in het ecd (MijnCaress) is verzorgd door Pink Roccade Healthcare en de hosting van de data door Pink Roccade Hosting. Veenman heeft als leverancier aan de eindgebruiker de regie en implementatie in handen.

Microsoft-technologie en AVG-proof

"Het beeldmateriaal in combinatie met de informatie in het ecd en de vakkennis van de zorgmedewerker worden vervolgens ingezet ten behoeve van het behandelplan van de cliënt"

Bert Reijmerink, salesconsultant bij Veenman: ‘Met deze applicatie voegen zorgverleners snel, veilig en simpel foto’s en video’s toe aan een ecd. Op deze manier kan de zorgprofessional snel analyses maken en een gedegen vervolgbehandeling bepalen.’ Het platform waarop de applicatie is gebouwd, is volgens Reijmerink gebaseerd op Microsoft Technologie en heeft zich de afgelopen twintig jaar doorontwikkeld naar wat het nu is. ‘Flitzz verbindt het ecd van de zorginstelling met nieuwe technologie, zoals mobiele devices voor het maken van beeldmateriaal. Het beeldmateriaal in combinatie met de informatie in het ecd en de vakkennis van de zorgmedewerker worden vervolgens ingezet ten behoeve van het behandelplan van de cliënt’, zo vertelt hij.

De app is ook AVG-proof. ‘Cloudopslag ten behoeve van privacygevoelige informatie vraagt specifieke maatregelen voor het beveiligen van deze informatie. Deze maatregelen zijn vastgelegd in de ISO27017-norm. Het beeldmateriaal van Flitzz wordt opgeslagen in de cloud van Pink Roccade Hosting. Het hostingcenter van Pink Roccade is naast NEN7510 ook ISO27017 gecertificeerd’, verduidelijkt Reijmerink.

Werking en proef

Medewerkers krijgen een speciale camera-app op hun telefoon of tablet. Deze app maakt gebruik van beveiligde externe opslagruimte: een filmrol in de cloud. Je kunt in een ‘log’ bijhouden welke acties er plaatsvinden. In de filmrol in de cloud geeft de zorgprofessional aan welke beelden er bij welk cliëntnummer horen. De beelden worden op die manier gekoppeld aan de bijbehorende cliëntendossiers in het ecd. De beelden zijn vervolgens alleen te bekijken door geautoriseerde medewerkers.

De afgelopen weken is de applicatie uitvoerig getest door de medewerkers van ‘s Heeren Loo: 'Flitzz zorgt ervoor dat onze zorgprofessionals sneller in staat zijn om te analyseren en adviseren over de verdere behandeling. De beelden staan op een veilige plek en zijn alleen toegankelijk voor direct betrokkenen en bevoegden. Ons doel is dat de kwaliteit van zorg wordt verhoogd en dat de informatie veilig is vastgelegd en daar worden nu mooie stappen in gezet’, aldus Geeke Schoeman van de Concerndienst Informatie & Ontwikkeling bij ’s Heeren Loo.  

Innovatiecentrum ’s Heeren Loo

Heeren Loo is een zorginstelling voor patiënten met een verstandelijke beperking. Deze instelling heeft innovatie opgenomen in een landelijk meerjarenprogramma, waarbij de vestiging in Apeldoorn koploper is. Innovatiemanager Johan Elbers sprak tijdens Zorg & ICT 2019 over zijn rol als innovatiemanager bij ’s Heeren Loo. Lees hier het interview dat Computable als voorbereiding hierop met hem had.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-08T09:40:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.