Mendix integreert apps met SAP Hana

Mendix World 2019

De Rotterdamse ict-leverancier Mendix integreert Mendix-apps met SAP, waardoor deze apps direct op SAP Hana draaien. Ook wordt migratie van de on premise erp-oplossing van SAP, SAP ECC, naar zijn opvolger SAP/Hana met Mendix mogelijk. Dit maakt het bedrijf vandaag, 16 april 2019, bekend tijdens Mendix World 2019 dat plaatsvindt in Rotterdam.

Bovenaan de lijst met nieuwe functionaliteiten op het Mendix Platform staan de introductie van Studio en Studio Pro, Mendix’ no-code en low-code ontwikkelomgeving, native mobile development, low-code ondersteuning voor SAP Hana, ondersteuning voor elke cloud-strategie (public, private, hybrid) en Mendix-integratie met het Siemens Mindsphere-platform voor het industriёle internet of things (IIoT).

Integratie Siemens MindSphere

In samenwerking met Siemens zet Mendix vol in op applicatieontwikkeling voor het iot. ‘Met low-code wordt de operationele technologie van industriële organisaties gekoppeld aan de inzichten en intelligentie, die nodig zijn om processen te optimaliseren, efficiency te maximaliseren en nieuwe businessmodellen te ontwikkelen om klanten beter te bedienen. Samen met Siemens Mindsphere kunnen Mendix-apps data vertalen in waardevolle analyses en voorspellende modellen, gedreven door machine learning en ai’, aldus het bedrijf. ‘Met Mendix en MindSphere bieden we mogelijkheden die door geen enkele industriële IoT-provider worden geleverd’, stelt Stephen Bashada, die de leiding heeft bij Siemens Cloud Application Services, zelfs.

Maker movement

"In samenwerking met Siemens zet Mendix vol in op applicatieontwikkeling voor het iot"

Mendix, onderdeel van Siemens, biedt een app-ontwikkelingsplatform op basis van low code. Dat platform is onder meer beschikbaar via SAP en IBM. De vandaag aangekondigde innovaties op het Mendix-platform zorgen er volgens het bedrijf voor dat er een nieuwe ‘maker movement’ ontstaat. Dit betekent ‘dat een grote groep professionals met verschillende capaciteiten met Mendix in staat is om activiteiten voor digitale transformatie te ontplooien, zoals het integreren van de fysieke en digitale wereld door het IoT, migratie naar SAP/4Hana, het ontwikkelen en uitrollen van meer native mobile apps, het benutten van de kracht van visuele low-code/no-code modellen om zakelijke applicaties te bouwen of migratie naar een multicloud-omgeving’, aldus een enthousiast Mendix.

Ook Derek Roos, oprichter en ceo van Mendix, benadrukt ten slotte dat iedereen met het platform aan de slag kan. ‘Of je nu een analist, marketingdirecteur, manager in een fabriek, cio, cdo of ervaren ontwikkelaar bent, je kunt het Mendix-platform gebruiken om hoogwaardige applicaties te ontwikkelen. Deze applicaties maken optimaal gebruik van de resources die je al in huis hebt, ongeacht de gekozen cloudstrategie.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-16T10:15:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.