Wolters Kluwer verkoopt belang Oostenrijkse uitgever

Voor 17 miljoen euro komt de Weense vakuitgeverij Manz weer in familiehanden

Wolters Kluwer

Informatieconcern Wolters Kluwer doet zijn belang in de Oostenrijkse vakuitgeverij Manz'sche Verlags- und Universitätsbuchhandlung (Manz) van de hand. De multinational uit Alphen aan den Rijn bezat veertig procent van de aandelen en verkoopt ze terug aan de twee families achter de uitgeverij.

Manz is een van Oostenrijks grootste aanbieders van informatie voor juristen, belastingexperts en economen. De Weense uitgeverij biedt ook diverse producten om deze informatie digitaal te ontsluiten.

Wolters Kluwer kocht het belang in Manz in 1997 van de Oostenrijkse families Stein en Fliri. Dit gebeurde als onderdeel van een strategische samenwerking. Die had voornamelijk betrekking op het delen van kennis en technologie.

17 miljoen euro

Na ruim twintig jaar kopen de twee families het Nederlandse concern weer uit. Ze betalen er 17 miljoen euro in contanten voor. Voor Wolters Kluwer voegt de transactie naar verwachting ongeveer zeven miljoen euro toe aan het netto kapitaal.

Over 2018 boekte het beursgenoteerde informatieconcern een omzet van 4,3 miljard euro, een fractie minder dan het jaar ervoor. Bij de presentatie van de jaarcijfers over 2018 meldde het bedrijf de komende tijd overnames te doen en onderdelen die niet tot de kernactiviteiten behoren, af te stoten. De verkoop van Manz uit Oostenrijk is een voorbeeld van dit laatste.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-03T17:03:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.