Everts organiseert zesde blockchainconferentie

Blockchain

Binnenkort vindt voor de zesde maal de Blockchain Innovation Conference plaats. Volgens Vincent Everts, die de bijeenkomst organiseert, verkennen steeds meer bedrijven de mogelijkheden van de blockchain om data en transacties veilig en efficiënt op te slaan.

Het evenement vindt plaats op vrijdag 7 juni 2019. Honderden deelnemers uit binnen- en buitenland komen dan samen om trends, ontwikkelingen en technische doorbraken te bespreken. Ook komen diverse praktijkvoorbeelden aan bod.

Meer dan tijdens de vorige edities wordt gekeken naar de concrete resultaten die dergelijke blockchainpraktijken in uiteenlopende sectoren teweegbrengen. Het centrale thema van de conferentie is dan ook ‘Beyond the Hype’, een verwijzing naar de kritiek dat blockchain slechts een modewoord zou zijn zonder praktisch nut.

Ecosysteem

De organisatie wil deelnemers daarnaast informeren over de diverse samenwerkingsverbanden die inmiddels bestaan op het gebied van blockchain, en hoe organisaties zelf een blockchain-ecosysteem opzetten. Ook op het programma staat een blik in de toekomst, bijvoorbeeld de connectie tussen de blockchain, kunstmatige intelligentie en het Internet of Things.

Onder de sprekers zijn de mensen van het inmiddels actieve blockchain-platform Vakt voor de handel in ruwe olie, vertegenwoordigers van ABN Amro Clearing die een blockchainalternatief voor derdengeldrekeningen ontwikkelden en medewerkers van IBM die de blockchain gaan inzetten voor het vastleggen van verantwoord gewonnen grondstoffen.

Blockchain Expo

De populariteit van de blockchain komt volgens Everts onder meer doordat concurrerende bedrijven informatie willen vastleggen op handelsplatformen waaraan ze deelnemen. 'Door de inzet van de blockchain is de neutraliteit en onveranderbaarheid van de informatie gegarandeerd. Er is niet langer een centrale partij die de markt kan controleren.'

De Blockchain Innovation Conference vindt enkele weken voor de Blockchain Expo Europe 2019 plaats. Die beurs strijkt op 19 en 20 juni 2019 neer in de Amsterdamse RAI.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-31T16:07:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.