App Havenbedrijf maakt internationaal debuut

Rotterdamse haven weer wat slimmer

Een door Havenbedrijf Rotterdam ontwikkelde vervoersapplicatie is nu ook operationeel in de havens van Gdansk (Polen) en Sohar (Oman). Navigate, dat daarmee operationeel is in twee continenten, stelt im- en exporteurs in staat de beste vervoersopties te kiezen voor containers die ze willen verladen.

De routeplanner, in 2017 gelanceerd, biedt een overzicht van de deepsea- en shortsea-verbindingen van 550 havens ter wereld en koppelt deze aan beschikbare spoor- , weg- en binnenvaartverbindingen. Aan de hand van een eenmaal gekozen vertrekpunt en de gewenste bestemming krijgt de gebruiker tal van routeopties gepresenteerd, inclusief de opties naar bestemmingen in het achterland.

De ‘empty depot planner’ geeft bovendien inzicht in waar lege containers zijn op te halen en achter te laten. Ook bevat Navigate een online-bedrijvengids die de gebruikers inlicht over de aanwezige bedrijven in het havengebied. Met deze bedrijven is vervolgens met een muisklik contact te leggen om bijvoorbeeld offertes op te vragen.

Voortouw

De aantrekkelijkheid van Navigate is niet onopgemerkt gebleven; de havenautoriteiten van het Poolse Gdansk en Sohar in Oman hebben nu besloten Navigate in hun haven te implementeren.

Allard Castelein, ceo Havenbedrijf Rotterdam, licht in een persverklaring toe dat de ontwikkeling van de applicatie en de uitrol ervan naar andere havens, passen in de ambitie om de eigen haven de slimste ter wereld te maken. ‘Door het voortouw te nemen in de digitale transformatie, wordt de haven van Rotterdam efficiënter, betrouwbaarder en daarmee concurrerender. Door hierin ook met andere havens samen te werken, wordt het potentieel van digitale oplossingen optimaal benut. Hoe meer havens gebruik gaan maken van Navigate, hoe waardevoller de applicatie wordt.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-06T16:48:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.