Transavia start techfonds voor reisbranche

Initiatief moet innovaties bevorderen

Vliegtuig

Transavia lanceert Transavia Ventures, een kapitaalfonds om innovatie te bevorderen en strategische samenwerkingen aan te gaan met bedrijven die vernieuwende technologieën hebben ontwikkeld. De scoop van de luchtvaartmaatschappij is gericht op – uiteraard - reizen, techniek, mobiliteit, logistiek, digital retail, hospitality en duurzaamheid.

'Corporate organisaties als Transavia en startups hebben elkaar nodig en versterken elkaar’, zegt Mattijs ten Brink. De Transavia-topman vult aan dat startups uitblinken in creativiteit, innovatie en het bedenken van disruptieve businessmodellen. ‘Wij kunnen hen een geschikte proeftuinomgeving bieden en toegang tot de markt.'

Met Transavia Ventures wil Transavia ondernemers voor alles helpen met een investering. Daarnaast met expertise, een netwerk van klanten en partners en de ruime internationale ervaring. Waar vele investeringsfondsen gericht zijn op een financiële participatie, wil Transavia Ventures juist op zoek naar een verdergaande samenwerking met de startups waarin het gaat participeren.

‘Hierdoor wordt niet alleen de kans op rendement groter maar biedt het ook innovatiekracht voor de organisatie zelf. En deze innovatieve bedrijven voegen op hun beurt waarde toe aan Transavia met innovatiekracht en het vinden van aanvullende inkomstenbronnen', aldus Ten Brink.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-06T18:00:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.