Smart2IT krijgt investering van Oost NL en Kairos

Het Hengelose Smart2IT, leverancier van augmented reality en virtual reality (ar/vr)-software, heeft een groei-investering van investeerders Oost NL (vanuit het Innovatiefonds Overijssel) en Kairos Innovation gekregen. De grootte van het investeringsbedrag is niet bekend gemaakt.

Smart2IT zegt met haar software woningen en trainingen virtueel tot leven te kunnen brengen. Het bedrijf wil het extra kapitaal steken in de verkoop van meer licenties voor Innobrix en de verdere ontwikkeling van Eyeq, een nieuw platform voor vr-trainingen. Smart2IT wil ook in vier jaar tijd van 15 naar 36 werknemers groeien.

Innobrix vertaalt bouwtekeningen naar een interactieve virtuele woning waardoor de woningbouwer in staat is de consument te betrekken in het bouwproces. De keuzes van consumenten worden met de Innobrix-software gekoppeld aan Revit, een veel gebruikt ontwerpprogramma in de bouw- en installatiebranche. Uiteindelijk moeten ontwerp en bouw van een woning door de software en de koppeling efficiënter verlopen omdat er duidelijker keuzes worden gemaakt en er minder fouten optreden.

Eyeq is een saas (software-as-a-service)-platform waarmee een organisatie zelf vr-trainingen kan samenstellen en aanbieden aan haar medewerkers. Met het extra kapitaal wil Smart2IT hier ar-trainingen aan toevoegen.

Investeerders

Investeerder Oost NL ondersteunde Smart2IT al eerder met twee Innovatiekredieten en investeert nu vanuit het Innovatiefonds Overijssel in het bedrijf uit Hengelo. Smart2IT onderhoudt goede banden met kennisinstellingen in de regio. Zo zijn via Universiteit Twente en Saxion Hogeschool meerdere (onderzoek)stagairs werkzaam.

Oost NL bracht Smart2IT in contact met Kairos Innovation, onderdeel van de elektrotechnische dienstverlener Hemmink Groep uit Zwolle. Sander Polman, directeur investeringen van Kairos, laat in een commentaar weten onder de indruk te zijn van de producten van Smart2IT. 'Wij verwachten dat virtual en augmented reality een belangrijke rol gaan spelen bij het oplossen van tal van uitdagingen. Onder andere in de bouw- en installatiebranche. Denk bijvoorbeeld aan het toenemende tekort van technisch personeel en aan het terugdringen van faalkosten.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-18T15:34:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.