Olmia Robotics trekt via Venvest groeikapitaal aan

Olmia Robotics heeft een kapitaalinjectie ontvangen van Venvest Participaties. Daarvoor heeft de investeringsmaatschappij uit Oisterwijk een minderheidsbelang genomen in de Tielse leverancier van robotsystemen. Olmia Robotics hoopt via het financieel partnerschap ‘gecontroleerd verder te groeien’.

‘We zochten een financiële partner met ervaring op het gebied van industriële automatisering en die denken we in Venvest te hebben gevonden’, zegt Peter van Olm van Olmia Robotics in een persverklaring.

Olmia Robotics, in 2016 door Van Olm opgericht, bedient klanten die hun productie- of assemblagelijn met behulp van robots willen automatiseren. Het bedrijf onderscheidt zich voor alles met zogeheten cobots, een samentrekking van collaboratieve robots, ofwel robots die samenwerken met werknemers. Door de flexibele manier van programmeren en een verscheidenheid aan grijpers en andere toebehoren, is de robot bovendien in te zetten op klant-specifieke processen. Inmiddels telt de robotleverancier veertien medewerkers. De ambitie is om de komende jaren versneld door te groeien, niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. Daarvoor is nu groeikapitaal van Venvest aangetrokken.

Venvest investeert in ondernemingen met een omzet van tussen de twee en tien miljoen in Nederland. De investeerder levert naast financiële middelen ook een bijdrage in de groei en operationele professionalisering van de partijen in kwestie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-20T14:45:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.