Info Support updatet waterbeheersoftware HydroLogic

water

Ict-dienstverlener Info Support uit Veenendaal ondersteunt onderzoeks- en adviesbureau HydroLogic uit Amersfoort bij de ontwikkeling van de nieuwste versie van HydroNET. Dit is een verzameling van applicaties en dashboards die door ruim 1750 gemeenten, waterschappen en provincies wordt gebruikt om watersystemen weer- en klimaatbestendig te maken of te houden.

Lammert Vinke, binnen Info Support verantwoordelijk voor Agriculture, licht een en ander toe. 'Het updaten van het huidige systeem is vooral een uitdaging omdat HydroNET gekoppeld is aan veel externe modules, onder meer met de systemen die weersinformatie leveren. Daarnaast is het een SaaS-applicatie, waardoor meerdere type gebruikers zoals boeren, waterschappen en gemeenten het product toepassen.' Hij geeft aan dat het met name gaat over een versie met een nieuwe architectuur (zowel in de front-end als in de back-end), waardoor in de toekomst vernieuwingen makkelijker zijn door te voeren. Vinke verwacht in de loop van 2019 live te gaan met de update. 

HydroNET verzamelt en combineert data over onder meer weersverwachtingen en waterstanden uit verschillende systemen. Gebruikers hebben toegang tot een dashboard met informatie die helpt om de juiste beslissingen te nemen op het gebied van waterbeheer. HydroNET wordt gebruikt in binnen- en buitenland; zo werken waterbeheerders in Zuid-Afrika met het systeem om de droogte in het land te bestrijden.

‘Dankzij terabytes aan data die worden aangeleverd door radars en satellieten hebben waterbeheerders inzicht in de huidige en verwachte situatie van het watersysteem en kunnen ze de nodige maatregelen nemen in situaties waarin elke druppel water telt’, aldus het bedrijf.

HydroLogic koppelt sensoren in het veld, meetsystemen, radars, satellieten, simulatiemodellen, sociale media en ook observaties van burgers met mobiele apps. Dat levert big data op die het bedrijf bundelt en verrijkt met slimme algoritmen met als doel om waterproblemen op te lossen. De onderneming is gevestigd in Amersfoort.

Info Support levert maatwerksoftware, dat-oplossingen, beheer en trainingen en is vooral actief in de sectoren energie, mobiliteit, fintech, zorg, industrie en agrifood. Het bedrijf heeft ruim vierhonderd medewerkers in dienst, verspreid over kantoren in Veenendaal en Mechelen (België). Daarnaast heeft het een innovatielab in de Startup Village op het Science Park in Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-24T11:41:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.