Veel ict-bedrijven in KVK Innovatie Top-100

Bedrijven uit de ict-sector zijn goed vertegenwoordigd in de KVK Innovatie Top 100 van 2019. 27 van de honderd bedrijven in die lijst met innovatieve bedrijven, opgesteld door de Kamer van Koophandel (KvK), zijn actief in de ict-sector. Andere sectoren die volgens de jury veel innovatieve oplossingen leveren zijn de creatieve industrie (17) en de bouw (12).

De ict-sector is het meest vertegenwoordigd in de veertiende editie van de KVK Innovatie Top 100, een overzicht van de meest innovatieve bedrijven uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf, opgesteld door de Kamer van Koophandel (KvK).

Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit meer dan vierhonderd inzendingen voor een notering in de jaarlijkse lijst. Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. In 2018 kwamen de meeste bedrijven in de lijst ook uit de ict-sector. Dat aantal is stevig gegroeid, van negentien in 2018 naar 27 bedrijven in 2019.

Computable jureerde op uitnodiging van de KvK mee in de sector ict. Van de 64 voordrachten haalden 27 ict-bedrijven de eindlijst. De bedrijven zijn genomineerd op basis van de oplossing die zij voordragen. Binnen het ict-domein zijn veel bedrijven bezig met 3d-simulaties, ai-toepassingen en online-platformen voor het samenbrengen van vraag en aanbod. Bekijk hier het overzicht KVK Innovatie Top 100. Kies filter 'ict' voor de genomineerde ict-bedrijven 

KVK Innovatie Top-100

Op woensdag 25 september as maakt een jury onder voorzitterschap van ondernemer Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de KVK Innovatie Top 100 bekend.

Dan is ook duidelijk welk bedrijf in 2019 de eerste plek overneemt van de winnaar van 2018. Toen won Groasis, maker van een slimme methode om water op te slaan voor de landbouw in droge gebieden. De winnaar mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland noemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-28T11:06:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.