Feyenoord en Excelsior scouten via data-analyse

Scisports levert footbal intelligence-platform aan de Rotterdamse clubs

De Rotterdamse voetbalclubs Feyenoord en Excelsior willen hun scouting verbeteren met het Insight-platform van Scisports. De clubs hebben Scisports gekozen als datapartner om het scoutingsproces te verrijken.

De Nederlandse clubs willen toepasbare data-inzichten inzetten ter ondersteuning van het scoutingsteam. Met het football intelligence-platform Insight krijgen de clubs volgens Scisports toegang tot complete, objectieve en statistisch onderbouwde spelersinzichten van meer dan negentigduizend spelers wereldwijd. Sinds het seizoen 2018/19 werkt Scisports al samen met Ajax op het gebied van tegenstander-analyses.

Steven Aptroot, scoutingcoördinator bij Feyenoord: ‘Scisports’ biedt een hulpmiddel om efficiënt landen te coveren en tips te valideren. Het is een toevoeging voor de eerste fase van ons scoutingsproces waarin we nu data, video en live scouting combineren.’

Ferry de Haan, algemeen directeur van SBV Excelsior: ‘Onze kleine organisatie wordt in staat gesteld om in een vroeg stadium spelers te volgen die voldoen aan het type speler die wij graag bij Excelsior zien. De efficiëntie van onze scoutingsafdeling kan hierdoor aanzienlijk toenemen.’

Scisports

Onder de klanten van Scisports bevinden zich de Belgische voetbalbond KBVB en vele profclubs zoals FC Utrecht, Sparta, Heracles Almelo, PEC Zwolle, KV Mechelen, Eintracht Frankfurt en Leeds United.

Behalve het platform Insight levert het bedrijf onder meer een geïntegreerd spelervolgsysteem dat in realtime volledig automatisch driedimensionale data van voetbalwedstrijden genereert. De data daarvoor is afkomstig van Wyscout.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Handig, misschien kunnen ze dan net zo benaderd worden als ICT-ers :Beste relatie,

Door middel van een search in onze database op basis van een aantal trefwoorden komt uw profiel naar voren. Wij realiseren ons dat een search op trefwoorden soms bijzondere “matches” kan opleveren, echter kiezen wij ervoor om de opdracht toch naar alle kandidaten te versturen. Mocht de opdracht niet direct aansluiten, dan kent u wellicht andere kandidaten die deze opdracht kunnen uitvoeren, wij komen uiteraard ook graag met hen in contact.

Mocht de opdracht u wel passen en u hebt interesse dan zien wij uw reactie met recent CV en korte motivatie graag tegemoet en nemen wij u mee in de procedure.

Voor onze eindklant Feyenoord en Excelsior zijn wij momenteel op zoek naar een linksback met meevoetballende kwaliteiten.

Start: 1 april 2019
Duur: 6 maanden met optie tot verlenging
Inzet: 40 uur per week
Tarief: marktconform

Soft skills: teamplayer, betrokken, pro-actief, zelfstandig, flexibel, resultaat gericht, organisatiesensitiviteit, creatief, communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk, technisch goed onderlegd, balans tussen klantgerichtheid en inhoudelijke professionaliteit.

Pro-Act Sports Recruitment

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-09T14:57:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.