Peter Verkoulen leidt Dutch Blockchain Coalition

Frans van Ette (TNO) vertrekt als coalitiemanager

Peter Verkoulen

Peter Verkoulen, ex-baas van de Brightlands Smart Services Campus, gaat de Dutch Blockchain Coalition (DBC) leiden. Hij is de opvolger van Frans van Ette die de rol van coalitiemanager sinds 2017 vervulde. Verkoulen zal nauw samenwerken met DBC-ambassadeur Rob van Gijzel.

De DBC is een samenwerkingsverband tussen partners uit de overheid, kennisinstituten en het bedrijfsleven. De coalitie werkt met een actieagenda waarin zij de technologische mogelijkheden van blockchain test, kijkt of de techniek voldoende aansluit bij de wet- en regelgeving en werkt aan onderzoeks- en scholingsprogramma’s op dit terrein.

Verkoulen zwaaide afgelopen juni af als directeur van de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Zijn periode van vier jaar liep af. Voor Van Ette gold iets vergelijkbaars. Toen de Dutch Blockchain Coalition in 2017 startte, werd hij namens TNO, als een van de leden, benoemd tot coalitiemanager voor twee jaar.

Ambitieus

Interview

Computable interviewde afgelopen mei Frans van Ette over de DBC: De grootschalige blockchain komt eraan

Volgens Van Ette is met de benoeming van Verkoulen een opvolger binnengehaald die met zijn kennis, achtergrond en netwerk nieuwe impulsen kan geven aan de coalitie. Hijzelf pakt weer trajecten bij TNO op, waaronder kunstmatige intelligentie en datadelen.

Onder aanvoering van Van Ette is de DBC de afgelopen jaren gegroeid door de toetreding van nieuwe partners en is het aantal 'use cases' opgestart op het gebied van blockchain. De nieuwe coalitiemanager zegt de ambitie te hebben om in Nederland een geïntegreerd blockchain-ecosysteem op te zetten met DBC en andere partijen van internationale allure.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

DBC Diagnose Behandel Combinatie: ook een samenwerkingsverband maar dan tussen overheid en gezondheidszorg en verzekeringen.
Hadden ze om te beginnen niet even een andere afkorting kunnen verzinnen???

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-11T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.