Supercomputer Atos breekt vier wereldrecords

Supercomputer

De BullSequana XH2000-supercomputer van Atos - aangedreven door een AMD EPYC 7H12 - heeft een reeks nieuwe wereldrecords op het gebied van serverperformance op zijn naam geschreven.

Dankzij het BullSequana Enhanced Direct Liquid-koelingsysteem en de AMD-processor staat de supercomputer bovenaan de ranglijsten voor two-socket nodes op basis van vier benchmarks van SPECrate. Ook heeft Atos een nieuw record gevestigd voor de HPL Linpack Benchmark op een AMD EPYC-cpu, waarbij een stijging van de performance van elf procent is gerealiseerd. Deze benchmark  registreert hoe hardware-systemen presteren wanneer zij extreem zware volumes moeten verwerken op basis van real-world applicaties. De BullSequana heeft alle records (gebaseerd op zowel AMD- als niet-AMD-processoren) verbroken voor alle vijf benchmarks.

De BullSequana met vloeistofkoeling speelde een grote rol bij het bereiken van de maximale performance van de AMD’s 280 watt-processor. Energie-efficiëntie is een topprioriteit voor grote datacenters als het gaat om de selectie van een supercomputer. Dit kan miljoenen euro’s besparen gedurende de levenscyclus van het project.

‘We zijn ontzettend trots dat de BullSequana deze topresultaten heeft bereikt. Ons unieke Enhanced Direct Liquid Cooling-systeem heeft de meest efficiënte omgeving gecreëerd voor de uitstekende prestaties van de AMD EPYC-processor’, vertelt Agnès Boudot, senior vicepresident en hoofd van HPC & Quantum van Atos. ‘De BullSequana is uitgerust met de laatste AMD-chip en biedt onze klanten de hoogste beschikbare performance voor de verwerking van datavolumes die aan HPC of kunstmatige intelligentie zijn gerelateerd. Hierbij bieden we hen een optimale TCO en ondersteunen we hen om de grenzen van traditionele simulaties te overschrijden.’

De BullSequana wordt onder meer ingezet bij de Franse high-performance computing organisatie GENCI, het It Center for Science (CSC) in Finland, Uninett Sigma2 (landelijke leverancier van e-infrastructuren in Noorwegen), een Europees meteorologisch instituut en een Amerikaanse multinational die zich richt op de levering van consumentenproducten. Wie die twee laatste klanten precies zijn, wil Atos niet bekendmaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-02T09:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.