First Consulting neemt Smartrules over

Contract ondertekenen

Het Amsterdamse adviesbureau First Consulting, dat bedrijven begeleidt met de digitalisering van hun bedrijfsprocessen, heeft Europese ambities. Met investeerder Waterland sinds begin dit jaar aan boord wil het groeien middels overnames. De eerste acquisitie is Smartrules, een it-dienstverlener uit Utrecht die is gespecialiseerd in bpm-softwareleverancier Pegasystems en low-code-platform Appian en ook in Duitsland actief is.

Smartrules heeft zo'n vijftig man in Nederland en Duitsland in dienst, met vooral klanten in de financiële en de publieke sector. Met het overnemen van dit bedrijf versterkt First Consulting zijn portfolio van zakelijke it-oplossingen. Ook betekent de deal de eerste stap in de Duitse markt. Opdrachtgevers komen uit de telecomsector, het financiële wezen, de detailhandel, de industrie, de energiesector en de vervoerswereld. 

First Consulting en SmartRules blijven voorlopig onder eigen naam opereren, waarbij wel wordt samengewerkt op commercieel gebied. Met de overname groeit de First Consulting groep naar driehonderd medewerkers in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. De omzet ligt op circa 35 miljoen euro. First Consulting is partner van low-code-platform Mendix.

Begin 2019 stapte investeerder Waterland als meerderheidsaandeelhouder in bij First Consulting, met name om de buy & build-strategie mede vorm te geven. Doel is om in vijf jaar een Europese adviesbureau te hebben opgebouwd met circa duizend werknemers om internationaal opererende klanten goed te kunnen begeleiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-17T16:30:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.