Google neemt Ierse e-commerce-startup Pointy over

Handen schudden

De Amerikaanse internetreus Google heeft de Ierse startup Pointy overgenomen. Dit bedrijf bouwt oplossingen voor fysieke winkels om sneller en gemakkelijker aan e-commerce te kunnen doen.

Pointy bouwt een apparaatje dat handelaars kunnen aansluiten op hun barcodelezer en dat zo de voorraad van producten bijhoudt. Zo wordt het voor winkels en handelaars gemakkelijker om die voorraad ook online mee te delen aan internetklanten. Het apparaatje kost eenmalig 699 pond.

Pointy en Google werken al enkele jaren samen. Google kan de technologie en diensten van het bedrijf nu verder integreren in zijn eigen ecosysteem. Het kan internetgebruikers bijvoorbeeld zoekresultaten voorschotelen van zowel fysieke winkels als e-commerce-sites.

Hoeveel Google voor Pointy betaalde, is niet bekendgemaakt, maar bronnen van de website Techcrunch menen te weten dat het ongeveer 147 miljoen euro was.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-16T11:50:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.