Ericsson en Nokia leveren 5G aan Orange Frankrijk

De telecomleveranciers Ericsson en Nokia gaan een ‘mobile access network’ voor 5G leveren aan operator Orange Frankrijk. Naast de netwerkapparatuur omvatten de contracten ook automatisatietools, netwerkbeheersoplossingen en bijhorende diensten. Ericsson en Nokia nemen elk verschillende landsdelen voor hun rekening.

Het nieuwe netwerk zal betere mobiele bandbreedte leveren, alsook uiterst lage latency voor toepassingen als industriële iot, gezondheidsdiensten, openbare veiligheid en verkeer. In een eerste fase zal het bestaande netwerk van Orange geüpgraded worden naar een single radio access network’ via software. Er komt daarnaast ook nieuwe hardware en software voor de nieuwe 5G-frequenties.

Orange laat beide fabrikanten aparte landsdelen voor hun rekening nemen. Nokia mag apparatuur leveren in het Westen en Zuidoosten van Frankrijk, voor Ericsson gaat het om Ile de France, het Noordoosten en Zuidwesten.

Orange biedt al 5G aan in Roemenië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-03T10:48:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.