Xyzprinting opent nieuwe 3d-printfaciliteit

3D printen

Xyzprinting breidt zijn hoofdkantoor in Ridderkerk uit met een volledig nieuw 3d-printlab. De internationaal opererende leverancier van 3d-printoplossingen wil met de stap voor alles industriële partijen tegemoet komen.

De demo-faciliteit is bedoeld ter ondersteuning van bestaande en potentiële klanten en moet daarnaast de ontwikkeling van de eigen 3d-printers (en de verkoop daarvan in heel Europa) stimuleren. Zo zal de locatie uitgerust worden met de huidige printermodellen van Xyzprinting, maar moet zij bovendien een demonstratieplek zijn van toekomstige toevoegingen en technologieën.

EMEA-directeur Fernando Hernandez is van mening dat met de toenemende aandacht voor duurzame en functionele materialen ook 3d-printing zich steeds meer richting de mainstream zal bewegen. Daarmee neemt ook de vraag toe. ‘Om ervoor te zorgen dat we aan die vraag blijven voldoen, zijn we er trots op de deuren van onze faciliteit te openen en een van de weinige 3d-printmerken te zijn met een demo-faciliteit’, aldus de topman. Hij voegt eraan toe dat het voor wederverkopers en eindgebruikers in de industriële sector belangrijk is om het product dat ze willen kopen, eerst te zien en te voelen. ‘Maar gezien de grootte en vereisten van deze printers is dat niet altijd haalbaar. Dus we kijken ernaar uit om in de komende jaren meer bedrijven te betrekken en op te leiden in 3d-printing.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-27T15:43:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.