Hannover Messe voor het eerst afgelast

Ook nieuwe ict-beurs Twenty2X gaat niet door

Deutsche Messe in Hannover

Voor het eerst in zijn 73-jarig bestaan gaat de Hannover Messe niet door. De industriebeurs was al vanwege het coronavirus verplaatst van maart naar juli dit jaar. Maar de groeiende organisatorische en economische onzekerheid noopte organisator Deutsche Messe er toe de beurs alsnog af te blazen. De beursorganisator gaat nu op zoek naar digitale alternatieven om de industrie toch nog te voorzien van informatie over economische en technologische ontwikkelingen. En passant maakte Deutsche Messe tevens bekend dat de nieuwe ict-beurs Twenty2x eveneens is afgelast.

Hannover Messe zou van 20 tot 24 april plaatsvinden en werd een paar weken geleden verschoven naar de week van 13 tot 17 juli 2020. Deutsche Messe laat nu weten dat er toch een streep door heen gaat. De verregaande reisbeperkingen en de huidige samenscholingsverboden wereldwijd in combinatie met allerlei verboden in de regio Hannover maken een goede voorbereiding haast onmogelijk. Daarnaast worden de nadelige economische gevolgen van de pandemie steeds zichtbaarder, ook in de (Duitse) industrie. Dat heeft ook gevolgen voor het aantal beursdeelnemers en bezoekers, verwacht de organisator.

Bestuursvoorzitter Jochen Köckler van Deutsche Messe moet dan ook tot zijn spijt meedelen dat voor het eerste in zijn 73-jarige geschiedenis de Hannover Messe niet door gaat. Hij merkt daarbij op dat er wel wordt gekeken naar een digitaal platform om informatie te delen en te netwerken. De industrie moet immers op de hoogte gehouden worden van economische en technologische ontwikkelingen, bijvoorbeeld via live streams met interviews, paneldiscussies, best-case presentaties en digitale ontmoetingsplekken, aldus de topman.

Hannover Messe 2021 staan op de kalender van 12 tot en met 16 april 2021. Op de industriebeurs was de afgelopen jaren een groeiende aandacht zichtbaar voor de thema's digitale innovatie en Industry 4.0.

Twenty2X

Ook het nieuwe ict-evenement Twenty2X gaat niet door. Oorspronkelijk zou deze mini-CeBIT afgelopen maart plaats hebben gevonden maar de beurs was verplaatst naar 23 tot en 25 juni 2020. Door alle corona-ellende is besloten om de aftrap van deze beurs naar 2021 te verplaatsen, en wel van 9 tot en met 11 maart 2021.

De nieuwe techbeurs moet het antwoord zijn op de CeBIT, de ict-beurs waar in 2018 een punt achter werd gezet. Met Twenty2X wil Deutsche Messe een platform voor geavanceerde it-oplossingen bieden voor de zakelijke markt in de Duitstalige regio. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-26T14:44:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.