Google schiet Deutsche Bank te hulp

Challenge uitdaging hulp

Google gaat Deutsche Bank, na jaren van slechte financiële resultaten, helpen te moderniseren. De verzwakte bank die eens de trots van Duitsland was, staat voor een forse herstructurering. Haar technologische infrastructuur is sterk verouderd en gefragmenteerd.

Een strategisch, meerjarig samenwerkingsverband met Google Cloud moet Deutsche Bank er weer bovenop helpen. Het partnerschap moet de overgang naar de cloud versnellen. Daarnaast worden op basis van Google Cloud-technologieën nieuwe financiële producten en diensten ontwikkeld. Het samenwerkingsverband moet niet alleen de kosten omlaag brengen maar het is de bedoeling ook nieuwe inkomstenbronnen aan te boren. Co-innovatie is nadrukkelijk het doel. Beide partners willen nieuwe bedrijfsmodellen creëren waarbij gebruik gemaakt wordt van kunstmatige intelligentie en data-analyse. 

Beide partijen hebben een intentieverklaring ondertekend. Het voornemen bestaat om binnen enkele maanden een meerjarig contract te ondertekenen. Ook de twee andere grote hyperscalers Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS) zaten in de race. De bank zegt nauw te blijven samenwerken met haar bestaande technologiepartners.

Nieuwe it-architectuur

De overeenkomst met Google maakt deel uit van een investering van dertien miljard euro die Deutsche Bank tot 2022 doet in een nieuwe it-architectuur en andere technologie. Google wordt een belangrijke steun in de rug bij deze digitale transformatie. Deutsche Bank is bepaald geen toonbeeld van efficiency. De bank zit met een enorme legacy. 

Met het samenwerkingsverband zal de Deutsche Bank toegang krijgen tot Google’s datawetenschappers van wereldklasse, kunstmatige intelligentie en machine learning. Potentiële gebruikssituaties bestaan onder meer uit het helpen van treasury-klanten met dagelijkse taken zoals cashflow-prognoses, verbeterde risicoanalyse, en geavanceerde beveiligingsoplossingen om de accounts van klanten te beschermen.    

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In één woord: WOW!

Ik zal er wat meer woorden aan wijden: Ik heb jaren bij banken gewerkt (in Nederland), en ook meer dan 12 jaar bij Google. Ik ben reuze benieuwd hoe die twee culturen gaan samenwerken dan wel botsen.

Dit lijkt wel een slechte 1 April grap!
Ook wel interessant dat Deutsche13 miljard euro daarvoor beschikbaar heeft, terwijl ze kort geleden nog op omvallen stond.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-07T23:57:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.