Applied claimt snellere chip met wolfraam

Lagere weerstand door transistoren alleen met behulp van wolfraam te verbinden

Applied Materials zegt een doorbraak te hebben bereikt die een rem wegneemt op de snelheid van chips. De Amerikaanse fabrikant van tools voor halfgeleiders heeft voortaan alleen het element wolfraam nodig als materiaal om transistoren te verbinden. Tot nog toe waren meerdere metalen nodig voor de geleiding van elektrische signalen. Dit werkte remmend.

Computerchips bestaan uit schakelingen die transistoren worden genoemd. Deze helpen de digitale logica van enen en nullen uit te voeren. Maar die transistoren moeten via metalen worden verbonden om signalen te zenden en te ontvangen. Gewoonlijk gebruikt men hiervoor het element wolfraam, ook wel tungsten genoemd.

Chipfabrikanten hebben een voorkeur voor wolfraam vanwege de lage elektrische weerstand. Elektronen kunnen daardoor snel bewegen. Maar technisch moesten er meerdere metalen aan te pas komen om de verbindingsvlakken tussen de transistoren van een coating te voorzien. Die andere metalen verhoogden de elektrische weerstand en maakten de connecties langzamer.

Nieuw proces

Applied heeft een nieuw proces ontworpen dat deze extra materialen overbodig maakt, aldus Reuters. Voortaan hoeven ze hiervoor alleen nog maar wolfraam te gebruiken. Zeker nu transistoren zo klein zijn geworden dat de fysieke begrenzingen van conventionele materialen en materiaal-ontwikkeltechnieken zijn bereikt, is dat volgens de fabrikant van groot belang.

Het bedrijf zegt al orders te hebben van meerdere afnemers in de halfgeleiderindustrie, maar vermeldt geen namen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-21T14:13:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.