Notariaat zoekt ict-innovatie via Brightlands

innovatie

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) treedt toe tot Techruption, het innovatieprogramma van Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. De beroepsorganisatie van notarissen in Nederland zoekt samenwerking met partners om te innoveren, te digitaliseren en nieuwe diensten te ontwikkelen.

De Brightlands Smart Services Campus, opgericht in 2015, is een initiatief van de provincie Limburg, pensioenuitvoerder APG en Universiteit Maastricht met de gemeente Heerlen als strategisch partner. Op de campus staan data science en de ontwikkeling van nieuwe slimme digitale diensten centraal. Inmiddels zijn zo'n tachtig bedrijven en instellingen verbonden aan de campus.

Daar komt nu dus de KNB bij. Volgens de beroepsorganisatie ontkomt ook het notariaat niet aan een digitale transformatie. 'De notaris van de toekomst is veel meer een juridisch adviseur die zorgt voor de rechtsbescherming van burgers', zegt Bernadette Verberne, betrokken bij het Innovatieplatform van KNB. ‘Daarbij horen uitgekiende digitale systemen met zorgvuldig databeheer. Wij denken dat we die het beste kunnen ontwikkelen samen met partners en organisaties die ook midden in de digitale transitie zitten. Op de Brightlands Campus in Heerlen zijn die partijen er, de partners met kennis.'

KNB heeft er voor gekozen om aan te sluiten bij het innovatieprogramma Techruption van Brightlands. Dat ondersteunt datawetenschappers met het identificeren van bruikbare technologieën, het oppakken van digitale uitdagingen en het co-creëren van slimme oplossingen. KNB betrekt geen kantoor op de Heerlense campus. Wel vaardigt zij leden af naar bijeenkomsten, zoals hackatons en seminars, en projecten. KNB begint met Self Sovereign Identity, een techniek om uitwisseling van data transparanter en veiliger te maken, bijvoorbeeld het digitaal maken van testamenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-19T18:24:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.